Kompletirano svih sedam kola UniSportHR Futsal lige

Posljednja dva kola UniSportHR Futal lige gostovala su 25. i 26. ožujka u Makarskoj te nakon četiri mjeseca nadmetanja, konačno znamo koje su momčadi dostojne Final Four-a. Pravo nastupa na nacionalnoj završnici UniSport Finals imaju Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište Edward Bernays, Sveučlilište J.J. Storssmayer u Osijeku i Sveučilište u Splitu. 

U Poreču ćemo tako gledati nove-stare ekipe, od čega i aktualne europske doprvake i brončane (s Europskog sveučilišnog futsal prvenstva u Splitu 2023) te aktualne europske prvake (s Europskih sveučilišnih igara u Lodzu 2022). 

Šesto kolo - UNIN iznenadio, ostali konstantni

Sveučilište u Zagrebu i Tehničko veleučilište u Zagrebu otvorili su susrete na neutralnom terenu u Makarskoj, a UNIZG očekivano je slavio i to visokom razlikom. Pomalo neočekivana bila je 7-1 gol razlika BERN-a nad UNIOS-om u drugoj utakmici, no europski doprvaci pokazali su svoju raskoš, predvođeni s po dva pogotka Novaka i Matkoviča. Studenti Sveučilišta u Splitu razigrano su s 5:0 svladali VEVU koji pruža odličan otpor i igra svoju najbolju utakmicu na turniru, a presudili su im nedostatak snage i raspoloženih igrača da isti intenzitet igraju svih 40 minuta. Susret Sveučilišta Sjever i Sveučilišta u Zadru obilježio je ovo kolo - raspoloženi Varaždinci poveli su već u prvoj minuti te diktirali tempo utakmice u kojoj se Zadrani odlično drže i uzvraćaju, ali na kraju ne uspjevaju do važnih bodova. Konačan rezultat 5:4.

Sedmo i odlučujuće kolo

Iako je puno prije zadnjeg kola manje-više sve bilo jasno, borba se još vodila za posljednje mjesto koje vodi na Finalse. Kolo je otvorila prva pobjeda u ligi studenata VEVU-a koji su slavili nad TVZ-om s 4:2. Četiri komada Bertića, tri Babića, tri Kotrisa i dva Greca nekako sumira susret UNIOS-a i UNIN-a. Sigurni Osječani slavili su s 13:1 i tako zacemenitrali treću poziciju na tablici i put u Poreč. Dalmatinski derbi bio je onaj koji smo svi čekali jer je objema ekipama pobjeda značila plasman na Finalse. Pun roster Splićana koji nismo vidjeli gotovo cijeli turnir i nepotpun roster ekipe Zadra koji nastupaju bez standardnih igrača bili su presudni i u kvaliteti i rastrčanosti za odličnu partiju UNIST-a i konačnih 2:8. Gostovanje u Makarskoj zatvorio je pak derbi zagrebačkih ekipa s vrha tablice. Očekivali smo čvrstu i izjednačenu utakmicu, a momci nisu razočarali pa je tako samo jedan pogodak (Artić) bio dovoljan UNIZG-u da sa 100% učinkom ostane na samom vrhu i kao prvoplasirani ide po nacionalno odličje. 

Zahvaljujemo Makarskoj, Europskom gradu sporta za 2024. godinu i gradonačelniku Zoranu Paunoviću na gostoprimstvu i prilici da akademski futsal prvi put zaigra na njihovim terenima. Bilo nam je odlično, a sudeći po znatiželjnicima koji su navraćali na tribine Gradskog sportskog centra, i Makaraninima se sviđao UniSport Futsal.

Galerija fotografija
 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave