UniSportHR Futsal: Djevojke Zagreba i Vukovara izborile UniSport Finals

SD Sutinska vrela bila je 9. travnja poprište prve kvalifikacijske skupine UniSportHR poluzavršnice u futsalu za studentice. Međusobne susretne odigrale su studentice Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, čime smo dobili putnice za nacionalnu završnicu UniSport Finals.

Iako su studentice Hrvatskog katoličkog sveučilišta iznenadile i povele u 11. minuti golom Mihaele Ćurić, vrlo brzo djevojke UNIZG-a konsolidiraju svoje redove i pokazuju zašto su posljednjih 10 godine neprikosnovene kraljice UniSport Futsal terena. Upisale su se u strjelkinje Petarić, Šola, Kederov, dva puta Nizek i Lucić s hat trickom do konačnog rezultata 1:8. 

Sve su oči zatim bile uperene na drugi susret između Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru i Hrvatskog katoličkog sveučilišta, koji je u neku ruku bio ključan da saznamo drugu ekipu Final foura u Poreču. Lijepa reakcija u obrani i polukontra Laure Lončar rezultirala je prvim golom nakon samo dvije minute, nakon čega se sve otvorilo za nove golove u gotovo svakoj idućoj. Lončar i Stipanović s po dva te Mikinac s tri pogotka bila su prva imena svoje ekipe za visokih 10:1 i zasluženo izborene UniSport Finalse. 

Vidno umorne od prethodnog susreta, ali s izborenom završnicom, nisu mogle djevojke VEVU-a mnogo protiv mašinerije Zagreba. U jednosmjernoj utakmici postigle su UNIZG studentice čak 18 pogodaka, a među raspoloženim imenima prednjačila je kapetanica Marija Žagar, koja je loptu u gol pospremila četiri puta. 

Završenim kvalifikacijama u regiji Sjever prošli smo bez iznenađenja te ćemo na završnici gledati iste ekipe kao i prošle godine, a mi se selimo u Zadar vidjeti još što mogu ponuditi futsalerke skupine Jug.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave