UniSportHR Rukomet: Na nacionalnu završnicu idu još studentice Rijeke i Splita

Drugi dio UniSportHR kvalifikacija u rukometu za studentice održali smo 10. i 11. travnja u Zadru. Studentice Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Splitu izborile su nacionalnu završnicu kao posljednje dvije rukometne ekipe. 

Kroz šest zanimljivih susreta UNIRI i UNIST od početka su se nametnuli kao favoriti - prvo su Riječanke velikom razlikom slavile nad studenticama Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, na sličan način Splićanke su odnijele pobjedu nad studenticama iz Zadra, a taman kad smo očekivali da će direktan dvoboj dvoje favorita razjasniti sve stvari, dogodilo se izjednačenje. U fantastičnom susretu punim odličnih poteza i preokreta, kakvog inače i očekujemo na nacionalnoj završnici, UNIST i UNIRI odigrali su 24:24, s identičnim brojem ukupnih udaraca, ali i udaraca u okvir gola. U posljednjem kolu, Rijeka je opet nadmoćno slavila nad Zadrom, a Split nad Pulom što je iskristaliziralo konačni poredak i zaključilo rukometne kvalifikacije. 

Lana Strugar iz splitske ekipe bila je prvo ime ovog turnira te cijelih kvalfikacija (u obje konkurencije) s nevjerojatnih 53 postignutih pogotaka.

Završenim kvalifikacijama za studentice četiri najbolje ekipe stekle su pravo nastupa na nacionalnoj završnici UniSport Finals - Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Splitu.

UniSport Finals 2024 zakazan je za 30. svibnja do 2. lipnja u Poreču te će se uz još 1200 studenata iz cijele Hrvatske, rukometašice boriti se za prestižunu titulu nacionalnog prvaka.

GALERIJA FOTOGRAFIJA
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave