Zadar domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 2027. godine!

Na sjednici izvršnog odbora Europske sveučilišne sportske asocijacije EUSA-e održanoj jučer u Aveiru u Portugalu donesena je odluka da Zadar bude domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 2027. godine.

“Prije par mjeseci predali smo kandidaturu za organizaciju Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci u Zadru i jučer smo dobili ovu fenomenalnu vijest iz Portugala. Ovoje veliko priznanje za Sveučilište u Zadru, grad Zadar i državu Hrvatsku te nam je izuzetna čast što nam je EUSA između svih gradova kandidata dodijelila organizaciju ovako prestižnog natjecanja. Studentice i studenti najboljih europskih sveučilišnih ekipa ukupno 11 dana boraviti će u Zadru te hramu košarke. Dvorana Krešimir Ćosić u ŠC Višnjik ima odlične uvjete za organizaciju ovakvog velikog natjecanja i imamo dovoljno vremena da se pripremimo i organiziramo ga na vrhunskom nivou”, poručuje Tonći Jerak, predsjednik Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru koji je ujedno i dopredsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Europska sveučilišna prvenstva u košarci organiziraju se svake dvije godine, a zanimljivo je da je domaćin 2025. godine Bologna koja kao i Zadar ima dugu sveučilišnu tradiciju i epitet grada košarke.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave