Hrvatska sveučilišna futsal reprezentacija u četvrfinalu FISU Svjetskog sveučilišnog prvenstva

Od 10. do 16. lipnja, Shanghai je domaćin FISU Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu, natjecanju na kojem je sveučilišna futsal reprezentacija Hrvatske izborila četvrtfinale. 

Uspješno položena grupna faza

Hrvatska sveučilišna futsal reprezentacija ždrijebana je u skupini C, gdje je snage u posljednja tri dana odmjerila s reprezentacijama Ukrajine, Novog Zelanda i Mongolije te upisala dvije pobjede i jedan poraz. 

Prvenstvo su otvorili s visokom pobjedom 9:0 protiv sveučilišne futsal reprezentacije Mongolije, a bila je to utakmica u kojoj su naši momci pokazali smirenost i da su kvalitetnija ekipa. Nema se što puno reći osim nabrojati sve koji su se po prvi put upisali u strijelce na svjetskoj smotri - kapetan Kovačić i Jakovljević otvorili su golijadu, a kroz susret se pridružili Paus, Gudašić, Marković, Mužar, Artić, Vučković i Penava.

Druga je utakmica bila potpuna suprotnost, posebice prvo poluvrijeme, koje je izgledalo do neprepoznatljivosti. Kako sami kažu, u utakmicu su ušli s blokadom i to je rezultiralo previsokim 9:0 u prvom dijelu. Nakon odmora pokazuju svu svoju raskoš, znanje i iskustvo i popravljaju opći dojam, a u strijelce se jedini iz penala upisuje Ivan Penava. 

Dobar kontinuitet nastavlja se i trećoj utakmici i posljednjoj u grupi s Novim Zelandom. Odrađena baš kako treba, hrvatska momčad kontrolira utakmicu od početka do kraja što je stvaralo brojne prilike i dovelo da se mreža zatrese sedam puta. Protivnici su uspjeli strpati četiri za konačan rezultat 7:4 i zasluženu fazu četvrfinala. Igrali smo bez ozljeđenog Jure Jakovljevića,  kojem želimo brz oporavak. 

Presjek grupne faze:
🇭🇷 Hrvatska 9:0 Mongolija 🇲🇳
🇺🇦 Ukrajina 9:1 Hrvatska 🇭🇷
🇭🇷 Hrvatska 7:4 Novi Zeland 🇳🇿

 

Rapsodija četvrfinala

UniCRO sveučilišnu reprezentaciju očekuje dan odmora nakon čega ćemo pratiti četvrtfinala, a u njemu će Hrvatska igrati protiv iznimno dobre momčadi Portugala, jednog od glavnih favorita na turniru. Koliko su dobri govori podatak da su grupnu fazu završili s omjerom 65:0 što, vjerujemo, nitko do sada nije napravio na svjetskoj sveučilišnoj smotri. 

Kalkulacija pred četvrfinale je jednostavna – dati sve od sebe i potući se za polufinale. 

Četvrfinale je na rasporedu 14. lipnja u 12:30h po našem vremenu (18:30h po lokalnom vremeny), a naše momke pratimo i navijamo uz FISU TV.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave