Dubrovnik

Vi ste ovdje

Sveučilišni sportski savez – Dubrovnik (SSSD) osnovan je 2007. godine s ciljem organiziranog djelovanja studentskog sporta na lokalnoj i nacionalnoj razini. Savez je član Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) i Dubrovačkog saveza športova (DSŠ) i kao takav pridonosi promicanju akademskog i dubrovačkog sporta.

Ciljevi Saveza usmjereni su na: o organizaciju studentskih sportskih natjecanja na državnoj i međunarodnoj razini, o redovito sudjelovanje na međusveučilišnim natjecanjima, o sudjelovanje Sveučilišnih selekcija na različitim općinskim i županijskim natjecanjima, o organizacija aktivnosti i natjecanja u svrhu rekreativnog bavljenja sportom studenata i djelatnika Sveučilišta u Dubrovniku o organizacija sportskih i sportsko-humanitarnih priredbi u lokalnoj sredini

Tijela Saveza se sastoje od:

  1. Skupštine 
  2. Upravnog odbora 
  3. Dopredsjednika/ice 
  4. Predsjednika/ice

Sveučilišni sportski savez – Dubrovnik je vrlo aktivan u organizaciji značajnih studentskih i drugih sportskih priredbi. Posebno valja istaknuti naša tri međusveučilišna natjecanja međunarodnog karaktera. Još 1997. održan je prvi Međunarodni studentski košarkaški turnir koji i danas okuplja mnoga visoka učilišta. Od 2003. turnir je obogaćen i studentskim prvenstvom odbojkašica, a budući da se redovito održava pred Božić poznat je pod nazivom Međunarodni studentski božićni turnir. Od 2000. godine, na regatnoj stazi u gruškom zaljevu, redovito se organizira tradicionalna Međunarodna utrka veslačkih osmeraca pod nazivom „Semper primus“.

Pored povremenih sportsko-humanitarnih inicijativa, SSSD se redovito pridružuje nacionalnom projektu Studentski dan sporta prilikom kojeg promovira i potiče razvoj sportske aktivnosti među mladim.

 

 

KONTAKT: 

Vijesti

23.10.2017.

Na tradicionalnoj 18. regati studentskih osmeraca „Semper Primus XVIII“, nastupilo je ukupno 10 posada u 3 discipline.

17.10.2017.

Ovaj jedinstveni sportsko-zabavni događaj okuplja studente visokih učilišta koji se natječu u muškoj košarci i ženskoj odbojci.

03.05.2016.

Peti po redu Studentski dan sporta

26.10.2015.

U organizaciji UniSport Dubrovnika 24. listopada u Luci Gruž održano je 16. izdanje međunarodne veslačke regate "Semper primus", koje je okupilo 11 sveučilišnih te 3 veteranske ekipe.