Prosinac rezerviran za kvalifikacije za UniSport HR Futsal Ligu

Vi ste ovdje

Uvijek željno očekivana UniSport Futsal Liga, ponovno će se zaigrati na malim terenima diljem Hrvatske. Akademsku godinu 2021./2022. započinjemo upravo s najpopularnijim natjecanjem u kalendaru Hrvatskog akademskog sportskog saveza, a službeni datum početka je 7. prosinac. 

Po već ustaljenom modelu, natjecanje će se odvijati u tri faze: kvalifikacije (pretkolo i elitno kolo kvalifikacija), futsal liga i završnica na UniSport Finalsima. Izravan plasman u Futsal Ligu osigurali su temeljem prošlogodišnjih rezultata Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu i Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment te oni preskaču kvalifikacije i slobodni su do početka ligaškog dijela, dok će ostalih 11 ekipa svoje mjesto u Ligi morati još potvrditi. 

Ekipe sudionici:

 1. Sveučilište u Zagrebu (UNIZG)

 2. Sveučilište u Split (UNIST)

 3. Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment

 4. Sveučilište u Rijeci (UniRI)

 5. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (UNIOS)

 6. Sveučilište u Zadru (UNIZD)

 7. Sveučilište u Slavonskom Brodu (UNISB)

 8. Sveučilište u Dubrovniku (UNIDU)

 9. Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru (VEVU)

 10. Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ)

 11. Sveučilište VERN 

 12. Visoka škola Ivanić - Grad

 13. Međimursko veleučilište

 14. Sveučilište Sjever (NORTH)

Natjecanje počinje pretkolom kvalifikacija u tri skupine (ISTOK, SJEVER, JUG), a nakon odigranog pretkola najbolje ekipe iz svake skupine, ukupno osam ekipa, igrat će elitno kolo kvalifikacija. Najboljih pet konačno će se pridružiti troje direktno plasiranih ekipa i zaigrati UniSportHR Futsal Ligu.

Prvi susreti pretkola događat će se 7. i 8. prosinca u Zagrebu u sklopu regije Sjever te ćemo gledati susrete ekipa Sveučilišta u Sjeveru, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Sveučilišta VERN te Međumurskog veleučilišta u Čakovcu. 

Susreti regije Istok i Jug pararelno će se odigrati u Slavonskom Brodu i Rijeci 14. i 15. prosinca, a nešto kasnije saznat ćemo tko je domaćin elitnog kola kvalifikacija predviđenog za 18. i 19. siječanj. Dvorana Brod ugostiti će ekipe domaćina Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru te Više škole Ivanić-Grad. 

U posljednjoj regiji, regiji Jug tri se ekipe kroz tri kola bore za svoje mjesto u Ligi, a međusobne susrete igrati će Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zadru te Sveučilište u Dubrovniku.

Inače, ovo prestižno natjecanje okuplja i istaknute igrače prvoligaških klubova iz 1. HMNL, neke od njh imati ćete prilike upoznati na našem Instagram profilu. 

Cjelokupno ovogodišnje izdanje UniSport Futsal lige (od kvalifikacije do završnice) u prijenosu je uživo na našem YouTube kanalu UniSport TV. 

Prosinac rezerviran za kvalifikacije za UniSport HR Futsal Ligu