UniSport Nogomet - razigravanje po skupinama (studenti)

Vi ste ovdje

Na Visu je od 3. do 5.6.2016. šest nogometnih ekipa s naših sveučilišta/veleučilišta odmjerilo snage u muškom dijelu natjecanja UniSport Nogomet. Ekipe su bile raspoređene u dvije skupine u kojima su nositelji bile ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku., od kojih se i najviše očekivalo jer su na prošlogodišnjem izdanju prvenstva bile najbolje te iz razloga što nogomet na tim sveučilištima nekoliko posljednjih godina raste svojom kvalitetom i organizacijom.

 

 A-skupina:

1.Sveučilište u Zagrebu

2.Veleučilište L.Ružičke u Vukovaru

3.Sveučilište u Splitu

1.kolo: Sveučilište u Zagrebu - Veleučilište L. Ružičke u Vukovaru (5 : 0)

Prva utakmica na prvenstvu između Zagreba i Vukovara počela je prilično žustro. Vukovarci u svom debitantskom nastupu na UniSport nogometu bili veoma motivirani da pokušaju pobjediti nositelja skupine i prošlogodišnje prvake Sveučilište u Zagrebu. Dobro su se držali veći dio prvog poluvremena zbog prilično agresivne igre. Zagrepčani nisu očekivali takav otpor i nisu uspjevali uspostaviti kontrolu u tim trenucima. Ipak u 15.minuti veoma lijepa akcija Zagreba i Marin Mudražija zabija za 1:0. Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova, no Zagreb je podigao nivo svoje igre i sve teže su Vukovarci držali korak. U drugom poluvremenu potpuna dominacija ekipe Sveučilišta u Zagrebu i još četiri pogotka (F.Bojić x2, G.Štimac, T.Primorac).

 

2.kolo: Veleučilište L.Ružičke u Vukovaru - Sveučilište u Splitu (0 : 3)

Ova je utakmica bila veoma važna za obje ekipe, jer se pobjedom Vukovar mogao vratiti u poziciju da dohvati finale, dok je Splitu trebala pobjeda kako bi u zadnju utakmici u ovoj skupini ušla ravnopravno sa Zagrebom. Umor Vukovaraca i dobra igra Splićana dovela je do dva zgoditka u prvom poluvremenu za Splićane preko J. Trivkovića i I. Martića. U drugom poluvremenu je J. Ćurković postigao zgoditak za 3:0, čime je rezultatiski zaključena utakmica. 

 

3.kolo: Sveučilište u Splitu - Sveučilište u Zagrebu (0 : 3)

Svaka utakmica u bilo kojem sportu između ova dva suparnika je prava poslastica zbog sportskog rivalstva između ta dva naša najveća sveučilišta. Unatoč tome što je ekipa Zagreba bila kvalitetnija i favorit, Splićani su odlučni da pokušaju sve kako bi pobjedili. Tako su se u prvom poluvremenu uspjeli nametnuti oštrom igrom, no nisu bili opasni po gol Zagreba, koji je nekoliko puta uspio zaprijetiti, no nedovoljno precizno. Poluvrijeme je završilo 0 : 0 i izgledalo je da nas čeka drama. Ipak, za dramu nisu bili raspoloženi igrači Zagreba pa su boljom igrom i sa tri pogotka u drugom poluvremenu uspjeli savladati suparnika. Na kraju moramo istaknuti kako je ovo bila kvalitetna prvenstvena utakmica u kojoj se istinski moglo uživati.

 

B-skupina:
1.Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku
2.Veleučilište VERN
3.Sveučilište Sjever

1.kolo: Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku - Veleučilište VERN (1 : 3)

Nositelj skupine i sudionik prošlogodišnjeg Europskog sveučilišnog prvenstva u nogometu, Sveučilište u Osijeku je prije početka slovilo kao lagani favorit skupine pa tako i ove utakmice. S time se nisu složili VERN-ovci koji su se pokazali kao organizirana ekipa s dobrim trenerom/voditeljem Milanom Marinićem. Prvih deset minuta bez zgoditaka i onda "iznenađenje" - VERN preko Tomislava Boseca dolazi u vodstvo. Osječani iz jedanaesterca dolazi do izjednačenja, no do kraja F.Šmit (1:2) i Tomislav Bičak (1:3) postavlaju konačan rezultat u korist VERN-a. Neočekivan rezultat za ekipu Osijeka što je ugrozilo njihov nastup u finalu turnira.

 

2.kolo: Veleučilište VERN - Sveučilište Sjever (VŽ)  (2 :1)

VERN je nakon uvodne pobjede imao veliku šansu da pobjedom osigura mjesto u finalu turnira no nije išlo baš lagano. Varaždinci su pružili dobar otpor tijekom utakmice i završilo je 2:1.

 

3.kolo: Sveučilište Sjever - Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku (1:5)

Kvalitetnija ekipa iz Osijeka je visokim rezultatom pobjedila "sjevernjake", no utakmica nije bila lišena uzbuđenja. Nakon što je Sjever u jednom trenu izjednačio na 1:1 - udarcem s bijele točke, Osječani su pokazali veliku nervozu, no ipak su se uspjeli koncentrirati i poraziti suparnika visokim rezultatom. 

UniSport Nogomet - razigravanje po skupinama (studenti)