JOŠ JEDNO FINALE ZAGREBA I SPLITA - OVOGA PUTA BORIT ĆE SE KOŠARKAŠI

Na košarkaškim terenima SC Gripe studenti i studentice odigrali su polufinalne utakmice, odnosno prva dva kola UniSport Finals - nacionalne sveučilišne završnice u Splitu. 

Favorit utakmice i branitelj prošlogodišnjeg naslova, Sveučilište u Zagrebu, u muškoj je konkurenciji sigurno riješio polufinalnu utakmicu u svoju korist i rezervirao mjesto u finalu. Bolji su bili od Sveučilišta u Zadru rezultatom 92:76. 

Studenti Zagreba kontrolirali su većinski dio utakmice, međutim Zadrani se nisu predali te se rezultatski približuju krajem treće četvrtina. Duža klupa i nekoliko izmjena vratila je Zagreb na stari kolosijek, a pad koncentracije i cijelu utakmicu prokomentirao je trener Sveučilišta u Zagrebu, Benjamin Markulak: “Vodili smo cijelo vrijeme, međutim ovo nije bila rutinska utakmica iako rezultat pokazuje 16 razlike. Stizali su nas u trećoj četvrtini, no uspjeli smo ponovno nametnuti ritam s dvije izmjene. Sada nas čeka finale i nadamo se najboljem, a mislim da možemo obraniti prošlogodišnje zlato.” 

Drugu polufinalnu utakmicu muške konkurencije igrali su domaćini Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku. Promašene šanse koštale su studente iz Osijeka što su Splićani najviše koristili u kontranapadima. Konačan rezultat na semaforu pokazivao je 62:90. 

Utakmicu za brončanu medalju igrat će tako studenti Osijeka i Zadra, a na rasporedu je 19. srpnja u 15h. Veliko finale rezervirano je za ekipu iz Zagreba i domaćina iz Splita, a tko će postati novim (ili novim-starim) sveučilišnim prvakom saznajte gledajući naš prijenos uživo od 17h.  

Svi rezultati dostupni su na našem webu, a svoju fotku pronađi u ALBUMU

 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave