UNISPORT FINALS: ŠC GRIPE CENTAR ZBIVANJA U STOLNOM TENISU

Športski centar Gripe će, pored futsala, košarke, rukometa, biti borilište i stolnog tenisa na ovogodišnjem UniSport Finalsu. Između 12 ekipa (8 u muškoj i 4 u ženskoj konkurenciji) u dva će dana sportskih nadmetanja samo će se tri u obje konkurencije popeti na postolja. 

Prethodne dvije godine, individualni sportovi poput tenisa, stolnog tenisa, badmintona i odbojke na pijesku imali su završnicu odvojenu od timskih sportova. Tako se stolni tenis u akademskoj godini 2018./2019. igrao u Zadru, a posljednje izdanje u Zagrebu. 

Upravo su domaće ekipe Zagreba osvojile dvostruku titulu nacionalnog sveučilišnog prvaka, odnosno zlatnu medalju u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srebrom su se tada okitile studentice Sveučilišta Sjever i studenti Sveučilišta u Splitu, dok je bronca pripala predstavnicima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Ove je godine prijavljeno čak osam ekipa u muškoj konkurenciji, a igrat će podijeljeni u dvije skupine, po šest kola u svakoj. Grupu A čine studenti Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Slavonskom Brodu, Sveučilište u Dubrovniku te Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, dok su u grupi B studenti Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, Sveučilišta Sjever te Veleučilišta u Karlovcu. Razigravanje po skupinama počinje 18.07. u 9h, a najbolje ekipe idućeg dana u isto vrijeme očekuju polufinala, odnosno borba za medalju od 11h. 


Stolnotenisačice iz Zagreba, Osijeka, Vukovara i Zadra snage će odmjeriti prvog natjecateljskog dana od 15h, a nakon šest kola istog ćemo dana saznati medaliste za akademsku godinu 2020./2021.

Više informacija o UniSport Finals moguće je pronaći na kanalima UniSport HR (web, Instagram, YouTube), gdje će tijekom odvijanja događaja biti dostupne sve informacije, rezultati, fotografije te prijenos uživo. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave