UNISPORT FINALS: ŠEST HRVATSKIH VISOKOŠKOLSKIH INSTITUCIJA U POHODU NA ODBOJKAŠKO ZLATO

Odbojkaški turnir u sklopu UniSport Finals, završnice nacionalnih sveučilišnih prvenstava 2021. održat će se na odbojkaškim terenima SC Poljud u Splitu. Ekipe šest hrvatskih visokoškolskih institucija odmjerit će snage u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nakon kroz dva dana turnira (18. i 19. srpanj) saznat ćemo nove sveučilišne prvake u akademskoj godini 2020./2021. 

Polufinalni susreti ženske konkurencije odigrat će 18.07 u 9 i 11h. U prvom nastupaju Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Rijeci, dok u drugom gledamo Sveučilište u Splitu i  Edward Bernays Visoku školu za komunikacijski menadžment. Utakmicu za treće mjesto i finale pratit ćemo sutradan, prvo u 15h, a drugo u 17h. 

Unisport Finals 2021. odbojka

Muška konkurencija ponudit će zanimljive polufinalne susrete prvog natjecateljskog dana, od 15h nastupaju Sveučilište u Zagrebu i domaćina iz Splita, dok od 17h igraju Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Zadru. Ovogodišnje medaliste i konačan poredak saznat ćemo nakon borbe za treće mjesta (19.07 u 9h) te finala (19.07 u 11h).

Unisport Finals 2021. odbojka

U prošlogodišnjem izdanju, obje konkurencije imale su iste parove u finalnim susretima, kao i u susretima za treće mjesto. Jednak je bio i ishod završnih susreta - domaće ekipe Sveučilišta u Zagrebu nadvladale su Sveučilište u Osijeku s rezultatima 3:0 u setovima. Dvostruka titula sveučilišnih prvaka za akademsku godinu 2019./2020., tako je pripala našem najvećem sveučilištu, dok su se osječki studenti i studentice za prošlu sezonu zadovoljiti titulom viceprvaka. U utakmicama za treće mjesto, bronca je pripala momčadi Sveučilišta u Zadru, koje je bilo uspješnije od Sveučilišta Sjever s rezultatom od 3:0 u setovima, a s istim rezultatom slavile su i zadarske studentice, također nad Sveučilištem Sjever.

Više informacija o UniSport Finals moguće je pronaći na kanalima UniSport HR (web, Instagram, YouTube), gdje će tijekom odvijanja događaja biti dostupne sve informacije, rezultati, fotografije te prijenos uživo.

 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave