Kruna napete futsal sezone na UniSport Finalsima 2021.!

Bogata futsal sezona akademske godine 2020./2021. kulminirati za manje od tjedan dana u Splitu na ŠC Gripama u sklopu UniSport Finalsa. 

Momčadi Sveučilišta u Zagrebu, Visoke škole Edward Bernays, Sveučilišta u Splitu te Sveučilišta u Dubrovniku, plasirale su se na završnicu UniSport HR sveučilišnog prvenstva u futsalu. S druge strane, u ženskoj će se konkurenciji za titulu boriti ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta Sjever.

Hoće li Sveučilište u Zagrebu još jednom obraniti titule u obje konkurencije?

Već sedam završnica za redom, studentice Sveučilišta u Zagrebu nisu se zadovoljile ni s čim manjim od zlatne medalje. Izmjenjivali su se u finalu Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Rijeci, no nitko ih nije uspio skinuti s trona. Zanimljivo će biti vidjeti može li smjena generacija u ekipama utjecati na konačan poredak na ovogodišnjim Finalsima, a ne sumnjamo da će ekipe Splita, Zadra i Varaždina pružiti pravi futsal užitak. 

Ovoga puta snage će odmjeriti sa Sveučilištem u Zadru 18. srpnja od 9h, dok će Sveučilište Sjever i Sveučilište u Splitu drugu polufinalnu utakmicu igrati od 11h. Borbe za odličja igrati će se 19. srpnja. 

Unisport Finals 2021. futsal

Put do UniSport HR sveučilišnog prvenstva u futsalu za studente bio je uzbudljiv i nimalo lak. Od ukupno 17 ekipa, samo su četiri mogle izboriti svoje mjesto na final-fouru. Preko plasmana došli su kroz dvije faze natjecanja - kvalifikacije za UniSport HR Futsal ligu te same Futsal lige, najprestižnijeg natjecanja u kalendaru HASS-a. 

Završnicu na ŠC Gripama izborile su momčadi Sveučilišta u Zagrebu, Visoke škole Edward Bernays, Sveučilišta u Splitu te Sveučilišta u Dubrovniku nakon što su upisale najviše bodova kroz sedam odigranih kola Futsal lige. 

Između njih, titulu nacionalnog sveučilišnog prvaka u futsalu brani momčad Sveučilišta u Zagrebu, koja je u prošlogodišnjem napetom finalu svladala reprezentativce Sveučilišta u Dubrovniku (5:2). Isti rivali 18. srpnja od 15h igrat će prvu polufinalnu utakmicu dok će su u drugom polufinalu studenti Visoke škole Edward Bernays i Sveučilišta u Splitu. Nakon prošlogodišnje bronce Bernays sigurno imaju visoke ambicije, dok će Splićani prilike tražiti na domaćem terenu.  

Unisport Finals 2021. futsal

 Sve futsal utakmice moći ćete pratiti uživo iz ŠC Gripe na našem UniSportTV YouTube kanalu
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave