DVOSTRUKO NOGOMETNO ZLATO ZA SVEUČILIŠTE U SPLITU

Predstavnici i predstavnice Sveučilišta u Splitu osvojili su dvostruku krunu na UniSport HR državnom sveučilišnom nogometnom prvenstvu koje se 28. i 29. lipnja održavalo u Svetom Martinu na Muri. U finalnim utakmicama, splitske su studentice i studente s druge strane terena dočekali njihovi zagrebački kolege, koji su ove godine za Sveučilište u Zagrebu osvojili srebro. 

Momčad Sveučilišta u Splitu slavila je s uvjerljivih 4:0, tako osvojivši još jednu titulu - čak petu godinu za redom, no, prava rezultatska napetost bila je u finalu za studentice, u kojem se o pobjednicama moralo odlučiti izvođenjem jedanaesteraca, u čemu su Splićanke slavile s tijesnih 5:4. 

Nevjerojatnih 10:0 bio je više nego dovoljan rezultat predstavnicama Sveučilišta u Osijeku za osvajanje brončanog odličja nasuprot Sveučilištu Sjever, dok je utakmica za broncu u muškoj konkurenciji bila izjednačenija, no, kraju je s 1:0 nad Tehničkim veleučilištem u Zagrebu slavila momčad Veleučilišta u Vukovaru.

Odabirom voditelja najboljom igračicom turnira proglašena je Matea Granić sa Sveučilišta u Splitu, najboljom vratarkom Paula Karmela Matković sa Sveučilišta u Splitu, a najbolja strijelkinja turnira s 12 postignutih pogodaka je Lorena Balić sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Najboljim pak igračem turnira proglašen je Luka Grubišić sa Sveučilišta u Splitu, najboljim golmanom Domagoj Markulin sa Sveučilišta u Splitu, a najbolji strijelac turnira je Siniša Đipalo sa Sveučilišta u Zagrebu.

Na UniSport HR državnom sveučilišnom nogometnom prvenstvu za akademsku godinu 2020./2021., sudjelovalo je pet ekipa u konkurenciji studentica i šest momčadi, a prvog natjecateljskog dana odigrani su susreti po skupinama.

Rezulate svih utakmica moguće je provjeriti na poveznici: https://www.unisport.hr/hr/unisport-nogomet-0


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave