Košarka: Zagreb, Split i Osijek izborili završnicu

Protekla dva dana održane su kvalifikacije UniSport HR košarke za regije Sjever 1, Sjever 2 i Jug. Utakmice su odigravane u Vukovaru, Zadru i Zagrebu, a ukupno devet momčadi (tri po regiji), borilo se za plasman među četiri najbolje momčadi koje će nastupati na nacionalnoj završnici u drugoj polovini srpnja u Splitu.
Zahvaljujući plasmanu na prva mjesta u svojim skupinama, ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Sveučilišta u Splitu izborile su plasman na UniSport Finalse dok će drugoplasirane momčadi iz regija nastupiti u play offu koji će se odigrati u Zagrebu 2. lipnja 2021.

Kvalifikacijske utakmice za skupinu Jug, odigravane su u zadarskoj dvorani Višnjik, a dvije pobjede i plasman na nacionalnu završnicu ostvarila je momčad Sveučilišta u Splitu.
Splićani su slavili u obje svoje utakmice - nad Sveučilištem u Rijeci 66:59 te nad Sveučilištem u Zadru 71:62.
Domaća momčad pobijedila je riječku ekipu s 59:51 pa će tako Zadrani put do nacionalne završnice potražiti u dodatnim kvalifikacijama, koje se odigravaju idućega tjedna u Zagrebu.

U kvalifikacijskoj skupini Sjever 1, domaća momčad Sveučilišta u Zagrebu ostvarila je dvije premoćne pobjede kojima se kvalificirala na završnicu u Splitu.
Zagrebački sveučilištarci nadvladali su ekipu ZŠEM-a sa 103:52, kao i predstavnike TVZ-a s 86:29.
Do posljednje ulaznice za final-four na UniSport HR Finalsima, kroz dodatne kvalifikacije će pokušati doći košarkaška ekipa ZŠEM-a

U sklopu natjecanja UniSport HR košarke, u Vukovaru su održani kvalifikacijski susreti u skupini Sjever 2.

Nastupale su tri ekipe, a prolaz na završnicu ostvarila je ekipa Sveučilišta u Osijeku, dok će momčad Veleučilišta u Vukovaru u dodatne kvalifikacije.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave