Poznati prvi sudionici UniSport Futsal lige - do posljednja dva mjesta preko playoffa

UniSport HR Futsal liga, najpopularnije natjecanje u kalendaru Hrvatskog akademskog sportskog saveza, vratilo se na terene u svojem novom izdanju za ak. god. 2020./2021. Ovo prestižno natjecanje, koje okuplja hrvatske sveučilišne futsal reprezentacije, među kojima se ističu i igrači prvoligaških klubova (1. HMNL), započelo je kvalifikacijama, koje su se održale 11. i 12. svibnja paralelno za tri regije. 

Kroz kvalifikacijske susrete, odigrane u Zagrebu, Vukovaru i Splitu, u UniSport HR Futsal ligu 2020./2021., plasirale su se momčadi Sveučilišta u Splitu iz regije Jug, Sveučilišta u Osijeku iz regije Istok te Zagrebačke škole ekonomije i menažmenta iz regije Sjever.

Svoj su plasman već ranije izborili prošlogodišnji osvajači odličja - redom, ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku i Visoke škole Edward Bernays.

UniSport Futsal liga započinje 1. lipnja, a u njoj sudjeluje osam najboljih reprezentacija hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, koje se bore za titulu sveučilišnog prvaka Hrvatske u futsalu. Ukupno je bilo prijavljeno trinaest ekipa. 

Budući da je šest od osam mjesta zauzeto, borbu za posljednja dva koja osiguravaju nastup u ligi, vodit će momčadi Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Sveučilišta u Zadru i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu na utakmicama playoffa koje će se odigravati u Zagrebu 19. svibnja, a biti će dostupne u prijenosu uživo na našem YouTube kanalu UniSport TV.

REGIJA ISTOK

Na kvalifikacijama UniSport HR Futsal lige za Regiju istok, nastupale su četiri momčadi, a odigrano je šest utakmica kroz tri kola. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani Borovo Naselje u Vukovaru, a plasman u ligu ostvarili su predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji su upisali pobjede nad Sveučilištem u Slavonskom Brodu (1:0) i Veleučilištem u Vukovaru (2:1), kao i nad ovogodišnjem debitantom, Visokom školom Ivanić - Grad, koju su Osječani savladali s jednako tako visokih 11:1.
Posljednju priliku za plasman kroz odigravanje playoffa, tražit će momčad Sveučilišta u Slavonskom Brodu, koja je upisala pobjede nad Veleučilištem u Vukovaru (4:1) te Visokom školom Ivanić - Grad, u čiju mrežu su pospremili nevjerojatnih 14 golova.

REGIJA SJEVER

Velik broj postigutih golova zabilježen je i u kvalifikacijskim utakmicama regije Sjever za UniSport HR Futsal ligu, održanima u zagrebačkoj dvorani Martinovka.
Nastupale su četiri momčadi, a odigrano je ukupno šest utakmica kroz tri kola. Pobjedu od nevjerojatnih 14:1 nad Sveučilištem VERN upisala je momčad Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), koja je slavila i nad ekipom TVZ-a (3:1), tako si osiguravši plasman u Ligu.
Ekipa Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ), koja je uz jedan poraz, upisala pobjede nad Sveučilištem VERN i Sveučilištem Sjever, ulaznicu za UniSport Futsal Ligu pokušat će potražiti u playoffu, koji
će se odigrati 19. svibnja u Zagrebu.

REGIJA JUG

S obzirom na prethodno odustajanje od nastupa ekipa Sveučilišta u Rijeci i Veleučilišta u Rijeci, u kvalifikacijama UniSport HR Futsal lige za regiju Jug, gledali smo samo jednu utakmicu, koja se odigrala između sveučilišta iz Zadra i Splita.
Ulaznicu za nastup na ovogodišnjem izdanju UniSport Futsal lige, na domaćem terenu Male dvorane Gripe, izborila je domaća momčad Sveučilišta u Splitu, savladavši goste iz Zadra s rezultatom od 6:0.
Predstavnici Sveučilišta u Zadru, do posljednje mogućnosti za plasman će tako preko utakmica playoffa, koje će se odigrati 19. svibnja u Zagrebu.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave