ZAGREBAČKIM VATERPOLSKIM ZLATOM ZAKLJUČEN UNISPORT H2O

Drugi dio sportskog programa ovogodišnjeg UniSport H2O natjecanja pripalo je vaterpolistima, a nakon odigranih kola do naslova prvaka došli su studenti Sveučilišta u Zagrebu.

‘Odmah u sridu’, kako bi se reklo. Takvo nam je bilo prvo kolo UniSport H2O državnog prvenstva u vaterpolu budući da su prvi u bazen ušli stari rivali, Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu. Do pola druge četvrtine imali su studenti Splita snage parirati protivnicima te održavati rezultat izjednačenim (2:2). Bude se tada Miljak i Šimić u ekipi Zagreba te s tri vezana pogotka stvaraju malu, ali sigurnu prednost. Na poluvrijeme otišlo se s rezultatom 5:4 te se činilo kako nas očekuje uzbudljivi nastavak. Ipak, Split je do kraja uspio zabiti još svega tri gola, a Zagreb predvođen sjajnim Nikolom Šimunovićem pobjeđuje s 11:7. 

Za Sveučilište u Zagrebu golove su zabili Mateo Škaro (2). Nikola Miljak (2), Nikola Šimunović (3), Toni Šimić (2), Duje Drobac (1) i Luka Sardelić (1).

Za Sveučilište u Splitu golove su zabili Josip Gilić (3), Duje Srnoj (2) i Petar Martinović.

‘Triler utakmicu’ igrali su Sveučilište u Rijeci i Sveučilište u Splitu. Cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol. Tek sredinom treće četvrtine odvaja se Rijeka na 5:3, što Split stiže u početnim sekundama zadnjeg dijela. Minutu kasnije Split je poveo s 6:5 te odigrao nevjerojatnu obranu nedozvoljavajući gol čak dvije i pol minute. Moramo priznati da su za taj podvig zaslužni i sami Riječani jer dvaput gađaju prečku gola. Taman kada se činilo da će utakmica završiti u korist Splićana, Nikola Milošević izveo je najbolji potez prvenstva. Splitski student Duje Srnoj u posljednjim je sekundama išao u kontru 1:1 s vratarom. Pokušao je lobom nadmudriti vratara, no Nikola to lako čita, skida lob i s gola na gol postiže pogodak za izjednačenje. Konačni rezultat - 6:6. 

Spomenuti Duje Srnoj postigao je 3 pogotka, najviše u svojoj ekipi. Pomogli su mu Goran Šoša, Josip Galić te Jerko Glibo sa po jednim zgoditkom. Strijelci u ekipi Zagreba bili su Luka Šaftić (2 gola) te Nikola Milošević, Stefan Ducelić, Ivan Ivanković i Tin Zagorac s po jednim pogotkom. 

Igrač Splita, Ivan Đevek, prokomentirao je igre svoje ekipe: “Zaslužena pobjeda Zagreba u prvoj utakmici. Bolje su pripremljeni, nismo se dobro snašli i nema se tu što drugo reći. Druga utakmica bila je nevjerojatna, a dojmovi nakon nje su još uvijek kiseli. Najiskrenije, sami smo krivi. Smatram da smo od ekipe Rijeke bolji nekoliko golova razlike.”

Posljednja i odlučujuća utakmica bila je ona između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Rijeci. Nažalost, bila je to utakmica kojoj je nedostajalo uzbudljivosti. Od prve do zadnje minute Sveučilište u Zagrebu kontroliralo je tijek igre te se čak devet njihovih igrača upisalo u listu strijelaca za konačnih 16:2. Karlo Smolčić prokomentirao je ovako visok rezultat svoje ekipe: “Imali smo nekoliko dana za pripremu i vidi se da smo bili malo spremniji od drugih ekipa. Čestitam svima na nastupu.”

 Za Sveučilište u Zagrebu golove su zabili Karlo Smolčić (2), Mateo Škaro (1), Nino Baleutović (3), Antonio Gavranić (1), Nikola Miljak (1), Nikola Šimunović (2), Toni Šimić (4), Mateo Čardalj (1) i Luka Sardelić (1).

Za Sveučilšte u Rijeci golove su zabili Nikola Milošević i Ivan Ivanković. Evo što ovaj duo misli o prvenstvu: “Drago nam je da smo imali prilike biti dijelom ovakvog natjecanja i igrati utakmice. Zadovoljni smo organizacijom, domaćinima, sve je bilo na visokom nivou. Uvijek smo spremni doći u Vukovar.” 

S najvišim brojem bodova Sveučilište u Zagrebu ukupni je pobjednik UniSport H2O prvenstva za akademsku godinu 2020./2021. Drugu je poziciju odlučivala gol-razlika nakon jednakog broja bodova, a do srebra stigli su studenti iz Splita.

KONAČAN POREDAK:
1. Sveučilište u Zagrebu

2. Sveučilište u Splitu

3. Sveučilište u Rijeci

4. Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave