KREĆU UNISPORT HR ZAVRŠNICE - SEZONU OTVARA UNISPORT H2O!

UniSport Hrvatska ne razočarava ni u akademskoj godini 2020/2021. Veliko nam je zadovoljstvo najaviti prvo u nizu ovogodišnjih sveučilišnih završnica - UniSport H2O. 

Državno sveučilišno prvenstvo u vaterpolu i plivanju održat će se 19. - 21. ožujka, a četvrti put za redom domaćini su Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru i Grad Vukovar. Preko 130 studenata iz cijele Hrvatske dva će se dana nadmetati u vodenim sportovima na vukovarskim gradskim bazenima (Plivalište Vukovar). Treći je dan rezerviran za dodatni program, koji uključuje obilazak Vukovara. 

Plivački dan na rasporedu je 19. ožujka. Tradicionalno, nadmetat će se u pet plivačkih disciplina: leđno (50m, 100m), prsno (50m, 100m), leptir (50m, 100m), slobodni stil (50m, 100m, štafeta 4x50m) te mješovito (štafeta 4x50m). 

Čak deset sveučilišta i veleučilišta ove će godine nastupati sa svojim predstavnicima. 

1. Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku (M i Ž)

2. Sveučilište u Splitu (M i Ž)

3. Sveučilište u Zadru (M i Ž)

4. Sveučilište u Zagrebu (M i Ž)

5. Zagrebačka škola ekonomije i managementa (M)

6. Sveučilište Sjever (M i Ž)

7. Sveučilište u Rijeci (M i Ž)

8. Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru (M i Ž)

9. Sveučilište u Dubrovniku (M i Ž)

10. Sveučilište VERN (M)

Vaterpolisti nastupaju sutradan, 20. ožujka te ćemo sigurno imati prilike gledati uzbudljive izvedbe. Za titulu najbolje sveučilišne vaterpolo ekipe nadmetat će se Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci te domaćin, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru. Utakmice se igraju u jednoj skupini po principu “svaki sa svakim” i Bergerovoj tablici. 

Podsjetimo, na posljednjem Unisport H2O natjecanju, najbolja plivačka ekipa bila je ona sa zagrebačkog sveučilišta. Pratili su ih Sveučilište u Splitu te Sveučilište u Rijeci. Upravo obrnuto bilo je kod vaterpolista. Splitski studenti postali su prvacima, a za ‘vrat im je puhalo’ Sveučilište u Zagrebu. Hoće li ove dvije ekipe opet biti glavni rivali ili im može zaprijetiti netko od ostalih sveučilišta, saznat ćemo 19. i 20. ožujka u Vukovaru.

 Želimo napomenuti jednu izrazito bitnu stvar. Veliku pažnju posvećujemo pripremi Covid-19 protokola i molimo za ozbiljan pristup. Maske su obavezne u zatvorenim prostorima, kao i razmak izmedju natjecatelja. Brinimo jedni za druge, kao što smo uvijek do sada. 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave