UniSport H2O - Studenti Sveučilišta u Zagrebu obranili vaterpolo titulu

UniSport H2O - studentsko državno prvenstvo već je tradicionalno drugog dana rezervirano za naše vaterpoliste, a nakon šest utakmica grupne faze, polufinala i borbe za odličja, na najviše postolje popela se ekipa Sveučilišta u Zagrebu, čime su obranili prošlogodišnji naslov. 

Domaćin iz Vukovara i Sveučilište u Dubrovniku nisu mogli dalje od grupne faze

Domaćin Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru nije prikazao željenu visoku razinu. Druga utakmica na natjecanju možda je kriva da se momci nisu dovoljno razbudili pa je rezultat protiv Tehničkog veleučilišta Zagreb pokazivao 14:2 u korist protivnika. Oba gola za VEVU dao je Dominik Kovač dok su u ekipi TVZ-a najviše pridonijeli Marko Holzinger s četiri te Martin Lipes s 3 pogotka. 

Nakon pobjede, Tehničko veleučilište Zagreb čekala je još jedna utakmica, ovaj put mnogo zahtjevnija protiv nacionalnog viceprvaka Sveučilišta u Splitu. Držali su se Zagrepčani odlično, igrali tvrdu utakmicu te se na poluvrijeme otišlo s neriješenim rezultatom 4:4. U nastavku je Split pojačao svoju igru, TVZ više ne pronalazi rješenja te Splićani odnose pobjedu 7:4. 

U posljednjoj utakmici grupe B susreli su se domaćini iz Vukovara te vaterpolisti Sveučilišta u Splitu te su u jednoj jednosmjernoj utakmici Splićani sigurno odnijeli pobjedu 2:13. Joško Joseph Gracin s četiri je pogotka u redovima Splita bio najzvučnije ime ovog susreta. 

Grupa A ponudila nam je nešto rezultatski zanimljivije i napetije susrete. Nakon pauze ponovno smo na vukovarskim bazenima imali prilike vidjeti studente Sveučilišta u Dubrovniku, koji su u prvoj utakmici morali na sveučilišnog državnog prvaka Sveučilište u Zagrebu. Rezultat na semaforu na kraju je pokazivao 5:11 u korist Zagrepčana, a rezultatsku prednost počeli su graditi još u drugoj četvrtini u kojoj protivniku nisu dozvolili niti gola. Đino Franić i Duje Drobac iz redova Zagreba zabili su po dva gola, jednako ima i Ivan Špetić (UNIDU) s čime se istakao u svojoj ekipi.

Odmah nakon poraza Dubrovčani su morali skupiti glavu za utakmicu drugog kola u kojem su se susreli sa Sveučilištem u Rijeci. Odlično su Jugaši krenuli u meč, već dobro zagrijani, držali prednost od dva gola, no RIječani se vraćaju te fantastičnom završnicom i s dva gola u posljednjoj četvrtini pobjeđuju s minimalnom prednosti 5:6. Najzvučnija imena ovog meča bili su Stefan Vycelić iz Rijeke s tri gola te Toni Smokvina kod Dubrovnika s 2 pogotka. 

Završna utakmica grupe A još je jednom pokazala dominaciju Sveučilišta u Zagrebu i zašto su s razlog #1 pretendenti na još jednu nacionalnu titulu akademskog vaterpolo prvaka. Nakon što je Sveučilište u Rijeci svladalo kolege iz Dubrovnika, mogli su malo kalkulirati i odmarati igrače za utakmice koji ih čekaju u drugoj fazi stoga je ova ‘opuštenija’ utakmica završila rezultatom 2:13 u korist Zagreba. Krpan, Franić i Sardelić svaki, kao po dogovoru, stavili su po 2 pogotka u mrežu protivnika. 
 

Završnica bez previše iznenađenja

Gradski rivali Sveučilišta u Zagrebu i Tehničkog veleučilišta Zagreb susreli su se u prvom polufinalnom susretu, a bez puno rezultatske napetosti pobjedu su odnijeli studenti našeg najvećeg sveučilišta u državi - s konačnim rezultatom 15:3.

Najneizvjesnija utakmica drugog dana UniSport H2O natjecanja bio je drugi polufinalni susret između Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Splitu. Nakon izjednačenog rezultata 6:6 te produžetaka, pobjednika smo saznali tek nakon produžetaka. Toni Smokvina, Ivan Karlo Brnečić te Luka Saftić bili su precizni s pet metare i neobranjivi za protivničkog vratara te Rijeku konačnim rezultatom 10:9 Rijeku vode do finala. 

Nakon ovakve triler završnice i tijesnog poraza, studenti Sveučilišta u Splitu teško su skupili glave u utakmici za broncu što razigrani studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu iskorištavaju i sigurnom igrom dolaze do brončanog odličja. Konačan rezultat bio je 8:4. 

Nakon ovakve triler završnice i tijesnog poraza, studenti Sveučilišta u Splitu teško su skupili glave u utakmici za broncu što razigrani studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu iskorištavaju i sigurnom igrom dolaze do brončanog odličja. Konačan rezultat bio je 8:4. 

Finalna utakmica ponudila nam je po drugi put u jednom danu susret Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Zagrebu. I po drugi put studenti iz Zagreba odnose visoku pobjedu (3:15) te drugu godinu zaredom postaju državni prvaci za akademsku godinu 2021./2022., potvrđujući naslov favorita.

Iz pobjedničke ekipe utiske je sažeo Antonio Gavranić: “Ovaj lijepi vaterpolo dan započeo je vrlo rano jer smo rano i igrali prvu utakmicu. No, to nije smetalo, sve utakmice pobijedili smo s lakoćom, zahvaljujući raspoloženim igračima, ali i našem stručnom stožeru koji je bio besprijekoran. Stoga hvala treneru Željku Vučkoviću, pomoćnom treneru Lovri Pezeru te našem fizioterapeutu koji nažalost ovoga puta nije mogao s nama u Vukovar. Redom smo pobijedili ekipe Dubrovnika, Rijeke, gradske rivale s TVZ-a te ponovno Rijeku u finalu. Drugu je utakmicu uglavnom teže dobiti nego prvu, ali to danas nije bio slučaj. Igrali smo s lakoćom i sportske prijatelje iz Rijeke ostavili na samo 3-4 gola, što je za finale raritet.”


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave