Košarka (M): Zagreb i Split se plasirali na nacionalnu završnicu

Susreti skupine "A" UniSport HR košarkaškog natjecanja u konkurenciji studenata, odigrani su 10. i 11. ožujka u Domu košarke "Cedevita" u Zagrebu, a na njima su sudjelovale četiri momčadi koje su se borile za plasman na prva dva mjesta u skupini koje vode na nacionalnu završnicu.

Jednako kao i u slučaju utakmica u ženskoj konkurenciji, na domaćem se terenu najuspješnijom pokazala ekipa Sveučilišta u Zagrebu, koja je upisala pobjede nad ZŠEM-om (103:58), Sveučilištem u Splitu (57:44) te Sveučilištem u Osijeku (46:58). Drugo mjesto na tablici i kartu za Rovinj izborila je košarkaška reprezentacija Sveučilišta u Splitu, koja je uz poraz od domaćina, slavila nad Osijekom (48:45) te ZŠEM-om (70:39), što je bilo dovoljno za drugo mjesto.

Momčad ZŠEM-a ostvarila je pobjedu nad Sveučilištem u Osijeku (86:67), no to joj nije bilo dovoljno za plasman pa će novu priliku potražiti iduće akademske sezone.

Podsjetimo, u susretima skupine "B", odigranima u Rijeci 3. i 4. ožujka, svoje su mjesto na završnici već izborile momčadi Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Zadru.

Više info, rezultati i tijek natjecanja: https://www.unisport.hr/hr/kosarka-m-20192020

FOTO: Mirna Pibernik

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave