UniSport Futsal: S jednakim brojem bodova na čelu Bernays, Dubrovnik i Osijek

U Dubrovniku i Zagrebu su 25. i 26. veljače odigrani susreti 4. i 5. kola UniSport HR Futsal lige 2019./2020., nakon kojih se stanje na ljestvici dodatno zakompliciralo, posebno za momčadi sveučilišta iz Zagreba i Splita, koje smo godinama redovito navikli gledati u završnici futsal natjecanja i borbi za titulu. Izvrsnim igrama i dobrim rezultatima postignutima u posljednja dva kola, bliže Rovinju sada su svakako prve tri plasirane ekipe, a posebno iznenađenje ovogodišnje lige svakako je debitant, Visoka škola Edward Bernays, koja trenutno drži čelno mjesto ljestvice. Posebnog traga na terenu do sada je ostavila i drugoplasirana momčad Sveučilišta u Dubrovniku, dok je prvak iz sezone 2017./2018., Sveučilište u Osijeku, kao trećeplasirani još jednom na korak do Rovinja i UniSport Finalsa. Zanimljivo da sve tri ove ekipe, kako imaju jednak broj bodova, na tablici u mjestima razdvaja samo gol-razlika. Ispred nas su još utakmice 6. i 7. kola, koje će se odigravati 17. ožujka u Zagrebu i Osijeku, a ponajveća pozornost bit će usmjerena prema momčadima Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, koji će se u posljednjem kolu naći jedno nasuprot drugog u borbi za bodove i plasman.

U prvom dijelu natjecanja 4. i 5. kola, održanom u dubrovačkoj S.D. "Gospino polje", najuspješnijom se pokazala domaća momčad Sveučilište u Dubrovniku, koja je kroz dvije ostvarene pobjede (nad VEVU i UNIZG) tada privremeno zasjela na čelno mjesto ljestvice. Dobar nastup zabilježilo je i Sveučilište u Zadru s jednom ostvarenom pobjedom i jednom neriješenom utakmicom, dok se Sveučilište u Zagrebu kući vratilo samo s jednim upisanim bodom, a Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru bez bodova. 

S druge strane, u "zagrebačkom" dijelu odigravanja utakmica 4. i 5. kola, vidjeli smo rezultatsku dominaciju dvije momčadi - Visoke škole Edward Bernays i Sveučilišta u Osijeku, koji su nad svojim protivnicima slavili u obje svoje utakmice. Trenutno prvoplasirana momčad lige, Edward Bernays, do punog je plijena od šest upisanih bodova u zagrebačkoj "Martinovki" došla pobjedama nad ZŠEM-om od 3:1 te Sveučilištem u Splitu s visokih 6:0. Do punog je plijena iz Zagreba došla i momčad Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji su nadvladali Splićane s 1:2 u susretu četvrtog, a ZŠEM s 5:3 u susretu petog kola.

REZULTATE CIJELOG NATJECANJA UniSport HR Futsal Lige PRATITE NA: https://www.unisport.hr/hr/futsal-m-20192020
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave