UniSport Futsal: Nakon tri odigrana kola, Splićani na čelu s maksimanim učinkom

U Vukovaru i Splitu 28. i 29. siječnja odigrani su susreti prva tri kola UniSport HR Futsal lige za akademsku godinu 2019./2020. 

Split je u Maloj dvorani "Gripe" ugostio momčadi Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Dubrovniku, Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) te domaću ekipu Sveučilišta u Splitu. U susretu prvog kola, domaćini su slavili nad ZŠEM 4:1, a Dubrovčani su bili bolji od Zadrana s 4:2. Momčad zadarskog sveučilišta upisala je poraze i u drugom kolu, gdje ih je svladao ZŠEM s 3:2, kao i u trećem kolu kada je splitska ekipa pobijedila s premoćnih 9:1. Splićani su u drugom kolu bili bolji i od Dubrovčana, svladavši ih s minimalnih 1:0, a istim rezultatom je ekipa Sveučilišta u Dubrovniku upisala bodove u trećem kolu protiv ZŠEM-a. Tako je u "splitskom" dijelu natjecanja maksimalan učinak postigla domaća ekipa Sveučilišta u Splitu s devet osvojenih bodova, ujedno preuzevši čelno mjesto na ljestvici. Šest bodova ima Sveučilište u Dubrovniku, tri ZŠEM, dok je Sveučilište u Zadru trenutno bez bodova.

U "vukovarskom" dijelu natjecanja po šest bodova, odnosno dvije pobjede, podijelile su ekipe Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, branitelj naslova Sveučilište u Zagrebu te ovogodišnji debitant Visoka škola Edward Bernays, dok je domaća ekipa Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru ostala bez bodova. Osječani su Vukovarce u prvom kolu svladali s uvjerljivih 5:0, dok je ekipa Bernaysa bila uspješnija od prošlogodišnjeg prvaka, Sveučilišta u Zagrebu s 4:1. Sveučilište u Osijeku postiglo je jednak broj golova i u drugom kolu, što im je bilo dovoljno za pobjedu nad debitantom Bernaysom od 5:2. Zagrebačko sveučilište pobijedilo je domaćine s 4:3 u drugom kolu te Osječane s 6:2 u trećem kolu, dok je najveću pobjedu upisala ekipa Bernaysa svladavši Veleučilište u Vukovaru s visokih 9:1 u trećem kolu.

Podsjetimo, utakmice 4. i 5. kola igrat će se u Dubrovniku i Zagrebu, a posljednjeg, 6. i 7. kola, u Zagrebu i Splitu. Novog prvaka u akademskoj sezoni 2019./2020. doznat ćemo u dugoj polovini svibnja u Rovinju na završnici sveučilišnih sportskih natjecanja, tj. „hrvatskim studentskim igrama“ UniSport Finals, na koje će mjesto izboriti četiri bodovno najuspješnije momčadi iz lige.

Rezultate dosadašnjeg tijeka UniSport HR Futsal lige i trenutni poredak možete pratiti na https://www.unisport.hr/hr/futsal-m-20192020
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave