UniSport H2O - vodeni spektakl ponovno u Vukovaru!

Prvo u nizu ovogodišnjih sveučilišnih državnih završnica biti će Unisport H2O - državno sveučilišno prvenstvo u plivanju i vaterpolu. Domaćin je, treći puta za redom, Grad Vukovar, a natjecanje će trajati 6. i 7. prosinca na vukovarskim gradskim bazenima (Plivalište Vukovar). 

Sportski program H2O prventsva započeti će nekon svečane ceremonije otvaranja, koja će se upriličiti 6.prosinca u 17:45h, a prvi nastupaju plivači. Plivački dio natjecanja tradicionalno okuplja veliki broj ekipa, a ove godine nadmetati će se Sveučilište u Rijeci, Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Sjever, Veleučilište u Vukovaru, Sveučilište u Zadru sa svojom ženskom ekipom te Zagrebačka škola ekonomije i managementa - ZŠEM, Tehničko veleučilište Zagreb i Veleučilište u Rijeci s muškim predstavnicima. Od 18:00 do 20:30h studenti i studentice plivat će prsno (50m, 100m), leđno (50m, 100m), leptir (50m, 100m), slobodno (50m, 100m, štafeta 4x50m) te mješovito (štafeta 4x50m), a tijekom trajanja natjecanja odmaj će biti upriličena svečana dodjela odličja.
Ništa manje zanimljivo neće biti niti u subotu.
Od jutarnjih sati kreće borba za titulu najboljeg sveučilišta u Hrvatskoj, a natjecat će se domaćin iz Vukovara, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Zagrebu te prošlogišnji viceprvak Tehničko veleučilište Zagreb. Zanimljivo je kako aktualni prvaci, Sveučilište u Zadru, ove godine ne nastupaju, a kome će to olakšati put do zlata vidjet ćemo 7. prosinca. Borba za poredak kreće od 18:00h, veliko finale očekuje nas u 19:40, nakon čega slijedi dodjela medalja i zajedničko druženje.
Ulaz na sva događanja potpuno je besplatan stoga organizator, Hrvatski akademski sportski savez, poziva sve Vukovarke i Vukovarce, studentice i studente, kao i ljubitelje vodenih sportova na posjet Plivalištu Vukovar!
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave