UniSport Futsal Liga - sezona 2019/2020

Počinje šesto po redu izdanje najmasovnijeg i najkvalitetnijeg natjecanja unutar UniSport sustava u kojem će se šesnaest momčadi boriti za titulu studentskih prvaka države.

Ekipe sudionici:

1) Sveučilište u Zagrebu – UNIZG
2) Sveučilište u Splitu - UNIST
3) Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku – UNIOS
4) Sveučilište u Rijeci – UNIRI
5) Sveučilište u Zadru – UNIZD
6) Veleučilište u Karlovcu – VUKA
7) VERN
8) Veleučilište u Slavonskom Brodu – VUSB
9) Edward Bernays (EB)
10) Veleučilište u Vukovaru – VEVU
11) Zagrebačka škola ekonomije i managementa - ZŠEM
12) Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću
13) Tehničko veleučilište Zagreb – TVZ
14) Veleučilište u Rijeci – VELERI
15) Veleučilište u Požegi
16) Sveučilište u Dubrovniku - UNIDU

Natjecanje će se odvijati u tri faze (1.kvalifikacije - pretkolo i elitno kolo kvalifikacija, 2.futsal liga i 3.završnica - Finals). Tri najuspješnije ekipe iz prošle sezone stekle su tim plasmanom direktno pravo nastupa u Ligi dok će se ostalih 13 ekipa boriti za preostalih pet mjesta kroz dva kola kvalifikacija. Natjecanje počinje pretkolom kvalifikacija u četiri skupine (ISTOK, SJEVER, JUG "A" i JUG "B"). Nakon odigranog pretkola po dvije najbolje ekipe iz svake skupine, ukupno osam ekipa, igrat će elitno kolo kvalifikacija te će najboljih pet ekipa iz dvije skupine steći pravo nastupa u Ligi. Nakon sedam kola lige (jednokružni round-robin) četiri prvoplasirane ekipe nastavljaju natjecanje u završnici - UniSport Finals kada ćemo saznati koja će nas ekipa predstavljati na europskom prvenstvu 2021. godine u Splitu.

Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu i Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku su te najbolje ekipe iz prošle godine što znači da su slobodni do siječnja 2020. godine, kada počinje ligaški dio natjecanja, tako da da imaju još puno vremena za pripremu. Znajući kakvim arsenalom raspolažu uopće ne sumnjamo da će spremni dočekati natjecanje i da će se boriti za najviše pozicije. O njima ćemo detaljnije pisati kada se priključe u siječnju, a do kraja ove godine ćemo vam predstaviti ostalih trinaest ekipa. Uglavnom su to sve stari znanci pa smo sigurni da imaju spremne neke nove adute koje za sada skrivaju. Tek neslužbeno smo doznali za neke suradnje i poteze pojedinih ekipa koji bi mogli dovesti do toga da imamo jako kvalitetno i neizvjesno natjecanje od samog početka. Neka za sada to ostane na sumnji i nagađanju. Jedina nova ekipa u natjecanju o kojoj znamo veoma malo je ekipa visokog učilišta Edward Bernays no kako se neka poznata futsal lica povezuju s tom ekipom jasno je da se nisu uključili u natjecanje kako bi bili samo "dobri dečki".

Početak natjecanja je sutra 13.12.2019. u kada će ekipe iz skupine JUG "B" odmjeriti snage u Karlovcu u SD Mladost. Ekipe Veleučilišta u Karlovcu, Veleučilišta u Rijeci i Sveučilište u Rijeci bore se za dvije pozicije koje vode u daljnje natjecanje. Prva utakmica je u 10:30h između Veleučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Rijeci. 

Dođite i podržite skipe u dvorani ili pratite rezultate OVDJE

JUG "B" (Karlovac, 13.11.2019.):
1. Sveučilište u Rijeci
3. Veleučilište u Rijeci
4. Veleučilište u Karlovcu
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave