Univerzijada: Ritmička gimnastičarka Petra Ribarić kompletirala nastup na višeboju

Prvi put ikada na Univerzijadi, Hrvatska je imala predstavnicu u ritmičkoj gimnastici. Ime Petre Ribarić i trenerice Tihane Milas Bezjak i nadamo se da su pokrenule jednu tradiciju za sljedeće godine i neke nove generacije.

S ukupno 52.750 iz četiri vježbe (kolut, lopta, traka i čunjevi) zauzela je 24. mjesto. Neloše za prvi put kažu.

"Zadovoljna sam s prvim danom, s obručem i pogotovo s loptom. Bilo je manjih greškica, ali sveukupno smo zadovoljni izvedbom i ocjenama - bili su korektni. Danas je Petri bio nešto teži dan, postojalo je malo nesigurnosti, pogotovo na traci - to nam je uvijek problem. Iz nesigurnosti i straha je napravila neke greške, ali jako mi je drago da se nakon toga sabrala i super odradila vježbu s čunjevima", samo riječi hvale ima trenerica Tihana.

Izvedbom i organizacijom istog je zadovoljna i sama Petra. Kaže kako je svjesna da sa trakom mora dodatno raditi, ali joj je drago da se uspjela sabrati u najtežim trenucima i posljednju vježbu odraditi odlično.

A komentar na život u sportskom selu?

"Super je osjećaj biti s ostalim sportašima, jer sam do sada navikla biti u društvu samo ritmičarki. Ovdje je atmosfera malo opuštenija i prijateljski odnosi i to mi se sviđa. Stalno se događaju razmjene pinova među federacijama što je ujedno i dobar početak svake konverzacije. Smještaj i hrana su nam također odlični, baš je doživljaj biti na ovakvom jednom natjecanju", podijelila je Petra.

Petra je definitivno posebna djevojka i iz još jednog razloga. Sa sobom uvijek nosi svog plišanog prijatelja Perry-ja, za kojeg kaže da joj donosi sreću.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave