Univerzijada: Streličari zadovoljni rezultatom


Sedmog dana Univerzijade, u 55km udaljenom od Napulja mjestu Avellinu, počelo je natjecanje za streličare. Naša reprezentacija sastojala se od dva predstavnika – Lovre Černi i Ivan Horvat, pod vodstvom trenerice Lane Koller.

Sjajno su startali naši dečki u prvoj rundi. U fenomenalnim uvjetima u kojima jedva da je puhnuo vjetar, Ivan je ostvario 325 bodova, a Lovro 320. Druga je runda nešto slabija, ne samo za naša sportaše nego za sve streličare, jer je tada vjetar puhao na sve strane i bilo je teško zadržati smjer. S rezultatima 310 (Ivan) i 306 (Lovro) pali su naši momci na rang ljestvici i na kraju završili kao 28., odnosno 33.

Konačan rezultat:
Horvat Ivan - 635
Černi Lovro - 626

"Konkurencija je bila dosta jaka. Došla su dva Koreanca koja poznajemo, izvrsni Rusi i Argentici, a ne smijem zaboraviti ni jednog malo starijeg momka iz Kineskog Tajpeha, koji je poznati Olimpijac, kao i većina ovih nabrojanih. Obojici nam je malo žao što su se uvjeti dosta promijenili u drugoj seriji, ali sveukupno smo vrlo zadovoljni. 28. i 33. mjesto je sjajno za veličinu i kvalitetu ovog turnira", podijelio je Ivan.

Spomenuti Koreanac zauzeo je prvo mjesto, Rus drugo, a Švicarac je s 659 bodova ostao na trećem mjestu.

Današnju izvedbu i naše mlade reprezentativce prokomentirala je i trenerica Lana Koller: "Jako sam zadovoljna s današnjim danom, ne samo rezultatom i plasmanom nego i izvedbom. Dečki su vrlo mladi streličari, koji su na početku svoje karijere pokazali da se mogu boriti i u ovakvoj ozbiljnoj konkurenciji i uvjetima daleko od savršenih. Osim što su dali svoj maksimum i napravili najviše što u ovom trenutku mogu, ostali su pozitivni i ni u jednom trenutku nisu se dali pokolebati."

Od 26 timova koje se danas borilo u Avellinu, naša reprezentacija ušla je u top 16, točnije zauzela 12. mjesto te ih za dva dana očekuje nova borba za medalju. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave