Univerzijada: Do pobjede nad Japanom vaterpolisti teže od očekivanog

Hrvatska sveučilišna vaterpolska reprezentacija odigrala je svoju treću utakmicu na Univerzijadi u Napulju. Teže od očekivanog pao je Japan rezultatom 19:18, a u ovoj situaciji, s dvije pobjede i jednim porazom, osigurali smo prolazak u četvrtfinale bez dodatnih kvalifikacija.

Japan do ove utakmice nije imao niti jednu pobjedu (poraz od Australije i Italije) pa je bilo za nadati se da je ovo jedna od 'lakših' utakmica. Međutim, protivnici su pružili izvrstan otpor, bili brzi i razigrani po bazenu te stekli naklonost sudaca da podržavaju njihov ritam igre.

"Ne mislim da smo preopušteno ušli u utakmicu. Dobar start imali smo i mi i oni, ali jednostavno se u početku nismo mogli prilagoditi njihovom načinu igre", rekao je Matias Biljaka.

Na kraju je naše vaterpoliste do pobjede ipak dovela timska igra – sabrali su glave onda kada je to najviše trebalo i kada su osjetili da je u ovoj utakmici „vrag odnio šalu". Nažalost, na samom kraju ozlijedio se naš kapetan Buha, što bi moglo stvoriti daljnje probleme, no nadamo se da će uspjeti sanirati ozljedu do sljedeće utakmice s domaćinom Italijom.

"Italija je dobar i jak protivnik. Danas su dobili reperezentaciju Mađarske koja je u posljednjoj utakmici savladala nas, ali ipak mislim da možemo dati dobar otpor", smatra Biljaka.

Momci se nadaju pobjedi s više od četiri razlike, jer se u tom slučaju križaju s posljednjim četvrtfinalistom iz grupe A. U drugom scenariju dočekat će nas nezgodna Rusija.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave