UniSport Futsal: Zagreb u Split favoriti, može li ih tko ugroziti?

Na ovogodišnjoj završnici u futsalu ovog će se vikenda za titulu najboljih u državi boriti studenti Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu te studentice Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Sveučilišta u Splitu.

Do Rovinja su muški predstavnici došli kroz UniSport Futsal Ligu koja se igrala tijekom akademske godine 2018./2019. Igrači Sveučilišta u Zagrebu Ligu su završili kao prvi na ljestvici poretka s jednakim brojem bodova kao i igrači Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, ali Sveučilištu u Zagrebu u prilog je išla bolja gol razlika. Na trećem mjestu završili su igrači Sveučilišta u Splitu, a na četvrtkom Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Prvu utakmicu u muškoj kategoriji otvorit će sudionici prošlogodišnjeg finala, studenti zagrebačkog i osječkog Sveučilišta. Nakon tijesnog lanjskog finala u kojemu je zlato otišlo u Slavoniju, Zagrebašima se ovog vikenda pruža nova prilika za uzvratom ili pak s druge strane, potvrdom dobre igre Osiječana. Njihova utakmica igrat će se u petak od 18 sati i 40 minuta u S.D. Valbruna. Od 20 sati na rasporedu je druga utakmica koja će spojiti studente Sveučilišta u Splitu, čija je većina momčadi sastavljena od prvoligaša AFC Universitas koji je ispao u četvrtfinalu 1. HMNL,  i predstavnike Tehničkog veleučilišta Zagreb, koji su se pokazali opasnim i tvrdim protivnikom u regularnom dijelu UniSport Futsal lige.

Pred nama je zasigurno jedno od najdinamičnijih završnica u sveučilišnom sportu i nakon prošlogodišnjeg zlata Osijeka, zlatnih studenata VERN'-a iz 2016./2017. i zlatnih studenata Sveučilišta u Zagrebu iz 2015./2016. možemo očekivati uzbudljive utakmice i neočekivane rasplete.

S druge strane, u ženskoj konkurenciji godinama već dominiraju studentice Sveučilišta u Zagrebu, popularno poznate i kao „futsal žene". U prošlogodišnjem finalu prohujale su terenom i bez ijednog primljenog pogotka okitile se zlatnim medaljama. Spomenut ćemo kako su prošle godine u finalu pobijedile Riječanke, pretprošle godine Splićanke i 2015./2016. Osječanke. Možemo se složiti kako dominiraju zemljom i uvjerljivom igrom svladavaju sve protivnike širom zemlje.
Prvu žensku utakmicu na ovogodišnjem UniSport Finals-u odigrat će upravo „futsal žene" koje će se susresti sa studenticama Sveučilišta u Zadru. Njihova utakmica je u 16 sati i 30 minuta također u Valbruni. Drugu utakmicu odigrat će Slavonke i Dalmatinke, a njihova utakmica počinje u 17 sati i 30 minuta. Je li stiglo vrijeme za prestankom dominacije Zagrepčanki u futsalu saznat ćemo već ovoga vikenda.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave