UniSport Odbojka: Riječanke u pohodu na četvrto zlato, među odbojkašima nema favorita

Odbojkašice Sveučilišta u Rijeci stalni su gosti UniSport Finals-a svake godine. Sportašice jednog od najatraktivnijih ženskih sportova na vrhu su već zadnje tri godine. Njihovu vladavinu odbojkaškim terenima pokušat će ugroziti odbojkašice Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu.


Braniteljice naslova otvaraju prvu polufinalnu utakmicu s Osječankama, svojim prošlogodišnjim protivnicama u finalu. Ove dvije ekipe zaigrat će u petak u 17 h (dvorana Bale). Drugi polufinalni odbojkaški susret počinje u 19 sati između Zagrepčanki i Splićanki.


Odbojkaši Zagreba, baš kao i odbojkašice Rijeke, iza sebe imaju tri uzastopna zlata na UniSport Finals-ima. Za razliku od ženskih kolegica, njihov „zlatni vijek" prošle godine su prekinuli odbojkaši Osijeka u neizvjesnom finalu u kojemu su Osječani tek u petom setu upisali pobjedu i zauzeli vrh.


Isto kao što će Riječanke otvoriti ženski dio turnira, tako će i Osječani otvoriti muški i to s odbojkašima sa Sveučilišta Sjever. Njihova utakmica na rasporedu je u jutarnjem terminu u subotu (9:20 h). Odmah iza njih slijedi i druga muška polufinalna utakmica između Zagreba i Splita.


Može li Zagreb vratiti zlato svom Sveučilištu? Nastavlja li se i ove godine dominacija riječkih odbojkašica? Rasplet odbojkaške završnice čeka nas već ove subote.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave