Na UniSport PLAYu doznali smo nove putnike za Rovinj

U Varaždinu je 12. i 13. travnja održano jedno od posljednjih sportskih natjecanja prije kulminacije sezone i završnice nacionalnih sveučilišnih prvenstava na UniSport Finalsima ovoga svibnja u Rovinju.

UniSport PLAY okupio je natjecatelje koji su se borili za plasman na završnicu u četiri sporta, odnosno tenisu, stolnom tenisu, odbojci i šahu, a ujedno je održan i UniSport Fup na kojemu su sudjelovale i sveučilišne ekipe iz inozemstva. Sportski program odvijao se paralelno na pet lokacija, a uzbuđenja svakako nije nedostajalo.

Stolnoteniski turnir okupio je deset ekipa u muškoj i šest ekipa u ženskoj konkurenciji, natjecanja su se odvijala u prostorijama STK Varaždin, a najuspješnije četiri ekipe koje su izborile priliku nadmetanja za titulu su Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Zadru i TVZ u obje konkurencije te Sveučilište u Splitu u muškoj i Veleučilište u Požegi u ženskoj. 

Među šahistima, čiji su se mečevi odigravali u Hotelu Turist, najbolje se plasiralo Sveučilište u Rijeci - kako među studentima, tako i među studenticama. Sveučilište u Zadru zauzelo je drugo mjesto na muškom, a treće na ženskom natjecanju, dok je TVZ u konkurenciji studenata drugoplasirano, a u konkurenciji studentica trećeplasirano. Veleučilišta u Vukovaru (m) i Karlovcu (ž) zauzela su četvrta mjesta i plasman na finalsima. 

 Teniski turnir na UniSport PLAY odigran je na terenima TK Varteks u muškoj konkurenciji, a nastup na UniSport Finalsima nastupile su momčadi Sveučilišta u Zagrebu, Dubrovniku, Osijeku i Rijeci.

Na odbojkaškom turniru, dvije najbolje dvije plasirane ekipe, Sveučilište u Zadru i Veleučilište u Vukovaru,  izborile su svoj nastup na poluzavršnici, gdje ih dočekuju prošlogodišnje sudionice UniSport Finalsa - ekipe sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

U sklopu UniSport PLAY-a, na terenima SC TTS, održan je i UniSport Futsal Kup, na kojem je slavila ekipa Veleučilišta u Karlovcu nakon pobjede u finalu nad domaćom momčadi Sveučilišta Sjever. Uz navedene, još su sudjelovale momčadi Međimurskog veleučilišta, Veleučilišta u Gospiću, Univerziteta u Zenici, Univerze na Primorskem te FG Maribor.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave