Rijeka, Zagreb, Split i Zadar na košarkaškim Finalsima!

U Zagrebu i Rijeci, 26. i 27. ožujka, odigrani su susreti poluzavršnica skupina A i B UniSport HR košarkaškog natjecanja, na kojima smo doznali četiri najuspješnije ekipe koje su izborile plasman na ovogodišnje UniSport Finalse. S po dvama pobjedama, kao najuspješnije su se pokazale domaće momčadi Sveučilišta u RIjeci i Sveučilišta u Zagrebu, koje su sudjelovanje na nacionalnoj završnici izborile kao prvoplasirane u svojim skupinama. Kartu za Rovinj kao drugoplasirane momčadi s po jednom pobjedom i porazom, zaslužili su dalmatinski predstavnici - Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zadru, dok su bez nastupa na final-four turniru ostali timovi Veleučilišta VERN' i Sveučilišta u Osijeku.

U utakmicama skupine A, koje su odigravane 27. ožujka u riječkoj sportskoj dvorani "Dinko Lukarić"; ekipa Sveučilišta u Splitu uvjerljivo je savladala predstavnike Veleučilišta VERN' s1 71:36, da bi u drugoj utakmici tijesno izgubila od Sveučilišta u Rijeci 70:74. Domaća, riječka momčad, također je upisala pobjedu nad Veleučilištem VERN' od 45:75, time si osiguravši prvo mjesto u skupini "A" poluzavršnice.

Susreti skupine B odigravani su dan ranije, 26. ožujka u Domu košarke "Cedevita" u Zagrebu, a visoke i uvjerljive pobjede ostvarila je domaća momčad Sveučilišta u Zagrebu, nadvladavši Sveučilište u Osijeku s 96:32 te Sveučilište u Zadru s 36:82. S te dvije pobjede Zagrepčani su ostvarili najbolji rezultat u ovoj polzuzavršnici te kao prvoplasirani u skupini "B" zaslužili nastup na UniSport Finalsima u Rovinju. Predstavnici grada košarke, ipak su se pokazali sretnijima u ovogodišnjoj poluzavršnici, tako da je pobjedom od 46:73 nad Sveučilištem u Osijeku, prilika za napadanjem odličja pripala ekipi Sveučilišta u Zadru.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave