U Rijeci svečano dodijeljene godišnje nagrade HASS-a za ak. god. 2017./2018.

Auli Magna Rektorata Sveučilišta u Rijeci, 20. ožujka održana je Završna priredba Hrvatskog akademskog sportskog saveza za ak. god. 2017./2018., na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim studentima sportašima, kao i pojedincima zaslužnima za razvoj sveučilišnog sporta u protekloj godini.

Na samom početku ove tradicionalne godišnje priredbe u organizaciji krovnog nacionalnog sportskog saveza, okupljenima su se obratili rektorica Sveučilišta u Rijeci, Prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija  te predsjednik HASS-a, doc. dr. sc. Zrinko Čustonja, čestitavši laureatima na postignutom uspjehu i izrazivši nadu u dugotrajnu izgradnju studentskog sporta nabolje.

Najboljom sportašicom proglašena je judašica Lea Katarina Gobec sa Sveučilišta u Zagrebu za osvojeno treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji -78kg na Europskim sveučilišnim igrama u Coimbri 2018. god.

Najboljim sportašem proglašen je rukometaš Darko Mršić s Veleučilišta Velika Gorica, kao član Hrvatske sveučilišne rukometne reprezentacije, za osvojeno drugo mjesto, srebrnu medalju i titulu najboljeg igrača turnira na Svjetskom sveučilišnom rukometnom prvenstvu, održanom u Rijeci 2018. godine. 

Priznanje za najbolji ženski sportski kolektiv pripalo je odbojkaškoj reprezentaciji Sveučilišta u Rijeci za osvojeno treće mjesto i brončanu medalju na Europskim sveučilišnim igrama u Coimbri 2018. Nagrada je dodijeljena sljedećim igračicama: Sara Bačvarova, Ivona Bakarčić, Sara Barać, Lea Boban, Barbara Buljat, Maja Cvijić, Barbara Fabulić, Erika Fafanđel, Bruna Francetić, Ana Mioč, Jelena Pavličić, Astrid Popić, Ivana Šćulac, Anja Žarković te izborniku Željku Bradarić-Šlujo.

Nagradu za najbolji muški sportski kolektiv u 2017./2018. godini osvojila je nogometna reprezentacija Sveučilišta u Splitu za ostvareno prvo mjesto i zlatnu medalju na Europskim sveučilišnim igrama u Coimbri 2018. Priznanje je uručeno voditeljima reprezentacije, Anti Rađi i Marku Ercegu te igračima: Ante Barać, lvan Bilonić, lvo Boban, Nikša Butara, Šimun Caktaš, Dalibor Jurić, Toni Katić, lvan Kordić, Antonio Mrković, Filip Omazić, Antonio Pavlinović, lvan Nedjeljko Peko, Anđelo Roguljić, lvan Šimunović, Petar Bašić Šiško, Antonio Štimac, Jure Trivković, koji su nastupali pod vodstvom kapetana Antonia Župana.

Posebno priznanje HASS-a za doprinos u razvoju akademskog sporta u Republici Hrvatskoj pripalo je Prof. dr. sc. Peri Lučinu, koji je sudjelovao u organizaciji brojnih sportskih projekata međunarodnoga karaktera, od čega se izdvajaju: Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu 2011., Svjetsko sveučilišno prvenstvo u bridžu 2014., Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou 2015. te Europske sveučilišne igre Zagreb - Rijeka 2016.

Nagrada HASS-a za životno djelo svečano je dodijeljena Professor emeritusu Draganu Milanoviću, koji je svoj velik dio radnog vijeka posvetio razvoju sveučilišnog sporta. Profesor Milanović bio je predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza od 2001. do 2004. godine, a sudjelovao je u afirmaciji hrvatskog studentskog sporta na nacionalnoj i međunarodnoj razini, dok je po završetku svojeg mandata predsjednika Saveza, ostao vezan uz aktivnosti vezane za studentski sport. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave