TVZ pobjedom i remijem izborio Finalse - Osijek u problemima

U zadarskoj sportskoj dvorani "Mocire" 19. ožujka odigrane su preostale utakmice četvrtog i petog kola UniSport HR Futsal lige, na kojima su održana ukupno četiri susreta, čime se ukupni poredak na tablici dodatno konkretizirao. Najuspješnijima s po jednom pobjedom i izjednačenim rezultatom, pokazale su se momčadi Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Zadru, dok su po poraz upisale momčadi Sveučilišta u Osijeku i Veleučilišta u Požegi

Svjedočili smo atraktivnim potezima i odličnim igrama, a da u UniSport HR Futsal ligi više ne postoje "tradicionalni favoriti", najbolje svjedoči trenutni poredak na ljestvici. S jednakim brojem bodova kao prvoplasirano Sveučilište u Zagrebu, na drugom se mjestu nalazi ove godine izvrsna momčad TVZ-a. TVZ-ovci su s visokih 1:8 savladali ovogodišnjeg debitanta, Veleučilište u Požegi te odigrali izjednačeno (5:5) sa Sveučilištem u Osijeku. Ta četiri boda bila su im dovoljna da bi s ukupno 13 bodova, već sada - jednako kao i Sveučilište u Zagrebu - osigurali nastup na UniSport Finalsima. 

S druge snage, sreća nije bila naklonjena aktualnom prvaku, momčadi Sveučilišta J.J. Strossmayer iz Osijeka, koja je uz spomenutu izjednačenu utakmicu izgubila od domaćina 2:3, čime trenutno drži peto mjesto s šest bodova na ljestvici. Ipak, s obzirom na to kako su Slavonci domaćini posljednja dva kola, još postoji nada da se rezultat okrene u za njih dobrom smjeru. Domaća ekipa Sveučilišta u Zadru pokazala je srčanost u prvoj utakmici protiv Osječana, no, prednost domaćeg terena očito nije bila dovoljna u utakmici s Veleučilištem u Požegi, koje je preko Zadra upisalo svoj prvi ovogodišnji debitantski bod. 

Borba za preostala dva upražnjena mjesta koja vode u Rovinj, održavat će 2. travnja paralelno u Osijeku i Vukovaru, gdje će se za plasman na "final-four" u prvom planu boriti momčad Sveučilišta u Splitu, ali i domaće momčadi Veleučilišta u Vukovaru i Sveučilišta u Osijeku te ekipa Sveučilištu u Zadru. Dok nabrojane četiri ekipe imaju matematičku šansu osigurati si Finalse, za ovu godinu ju nažalost više nemaju momčadi ZŠEM-a i Veleučilišta u Požegi, koje u prvih pet kola upisuju po jednu pobjedu te četiri poraza. 

 

Sve rezultate od faze kvalifikacija provjerite na: https://www.unisport.hr/hr/futsal-m-20182019
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave