Split, Zadar, Osijek i VERN izborili košarkašku poluzavršnicu!

Studentski košarkaški parketi snažno su zagrijani utakmicama koje su održane u sklopu kvalifikacija UniSport HR košarkaškog natjecanja za akademsku godinu 2018./2019. 

5. i 6. ožujka u Zagrebu i Splitu paralelno su odigravani susreti kvalifikacijskih skupina "sjever" i "jug", kroz koje se osam momčadi borilo za plasman u daljnji tijek natjecanja, koji otvara vrata za nastup na ovogodišnjim UniSport HR Finalsima. Nakon dva natjecateljska dana i 12 odigranih utakmica, nastup na poluzavršnici izborile su dvije najbolje plasirane momčadi u svakoj od skupina. U skupini "sjever", to su ekipe Sveučilišta J.J. Strossmayer iz Osijeka (6 bodova) te Veleučilišta VERN' (4 boda), dok su u skupini "jug" mjesto izborile reprezentacije Sveučilišta u Splitu (6 bodova) i Sveučilišta u Zadru (5 bodova). Ove ekipe u poluzavršnici već čekaju prošlogodišnji finalisti, a to su Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Rijeci, a utakmicama, koje će se krajem ožujka održati kroz dvije skupine u Zagrebu i Rijeci, doznat ćemo koje dvije ekipe otpadaju, odnosno koje ćemo četiri ekipe gledati na "final-four" košarkaškom turniru u sklopu UniSport Finalsa. 

U utakmicama skupine jug koje su održavane u splitskoj dvorani "Dračevac", maksimalan učinak upisala je domaća momčad Sveučilišta u Splitu, koja je slavila nad Sveučilištem Sjever sa 101:45, Sveučilištem u Zadru sa 63:60 te Veleučilištem u Rijeci 82:55. Drugo je mjesto pripalo Zadranima koji su, uz poraz od Splićana, nadvladali Veleučilište u Rijeci s 88:33 te Sveučilište Sjever s 53:48. Reprezentacija Sveučilišta Sjever upisala je jednu pobjedu i to od 56:50 nad Veleučilištem u Rijeci. 

S druge strane u utakmicama skupine sjever, održavanim u S.D. "Cedevita", maksimalni su bili Osječani, upisavši pobjede nad Veleučilištem VERN (53:49), Tehničkim veleučilištem Zagreb (60:43) te Zagrebačkom školom ekonomije i menadžmenta (54:48). Ostale tri momčadi u skupini zabilježile su po dva poraza i pobjedu, no bolji omjer koševa na tablici na ruku je išao VERN-ovcima, koji su tako osigurali svoje mjesto na poluzavršnici, dok će TVZ i ZŠEM, unatoč dobrim igrama, to pokušati ostvariti iduće akademske godine. 

 

REZULTATE UNISPORT HR KOŠARKE pogledajte na: https://www.unisport.hr/hr/kosarka-m-20182019
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave