Nakon tri kola: TVZ na prvom mjestu, Zagreb i Split pušu za vratom

U zagrebačkoj sportskoj dvorani "Martinovka", 26., 27. i 28. veljače, odigrana su prva tri kola UniSport HR Futsal Lige, kroz koja smo svjedočili 12 uzbudljivih i atraktivnih utakmica.

Da je Liga dosegla tu razinu kvalitete u kojoj je uloga "tradicionalnih favorita" sve upitnija, ponajbolje pokazuje maksimalan učinak s tri pobjede i 9 ostvarenih bodova od strane momčadi Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. TVZ-ovci su slavili nad Splićanima, ZŠEM-om i Zadrom i trenutno drže vodeće mjesto ljestvice.

Ipak tek su tri kola iza nas, a s dva, odnosno tri boda manje, prvoplasiranima za leđima pušu moćne i uvijek nezgodne momčadi Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, koje su zauzele drugo i treće mjesto ljestvice.

Zagrebački sveučilištarci kroz prva su se tri kola susretali samo sa Slavonskim ekipama, a odigrali su neriješeno (0:0) s braniteljima naslova, Sveučilištem u Osijeku u prvoj utakmici, da bi u drugoj nadvladali Veleučilište u Požegi s 0:6, a zatim i Veleučilište u Vukovaru s visokih 9:0.

U prvoj su pak utakmici, Splićani savladani u posljednjih 5 sekundi, no rezultatima od 6:0 nad Zadrom i 5:2 nad ZŠEM-om, pokazali su kako i ove godine s njima možemo računati, pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da se uglavnom radi o prvoligaškim igračima, koji gotovo pa svakodnevno treniraju zajedno.

Prošlogodišnji nacionalni prvak, ekipa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka na četvrtom je mjestu s bodom manje od Splićana i to nakon dvije neriješene utakmice (Zagreb i Vukovar) te slavlja od 3:1 nad Veleučilištem u Požegi.

Liga se nastavlja u 4. i 5. kolu koji će se sredinom ožujka odigravati u Splitu i Zadru, što će zasigurno pomoći domaćim ekipama u dolasku do vrijednih bodova koji vode na finale. U istoj će poziciji u 6. i 7. kolu biti momčadi iz Osijeka i Vukovara, nakon čega ćemo ćemo već znati konačni poredak i 4 najuspješnije momčadi koje će se boriti za nacionalnu titulu na Finalsima u Rovinju.

Još jednom, čestitke i hvala svima na sudjelovanju i vidimo se na parketima Dalmacije i Slavonije, prije nego nas put odvede u Istru!

 

FOTO: Mirna Pibernik
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave