Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku obogatilo zagrebačko studentsko sportsko ljeto 2019.

FOTO: Uros Hocevar / EHF

Tri godine nakon domaćinstva najvećem višesportskom događaju u suvremenoj hrvatskoj povijesti – Europskim sveučilišnim igrama 2016. - zagrebačkim će ulicama ponovno zavladati studentski sportski duh. Uz Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima, koja smo već ranije najavili, a koja će okupiti gotovo 1500 natjecatelja u karateu, judu, takwondou i kickboxingu, Zagreb će biti domaćin i Europskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu na pijesku.
Prvenstvo se organizira u suradnji Europske rukometne federacije (EHF) te Europske sveučilišne sportske federacije (EUSA), a njihova su izaslanstva, zajedno s predstavnicima domaćina, Hrvatskog akademskog sportskog saveza, krajem siječnja sudjelovali na inspekcijskom posjetu, kojim su utvrđena organizacijska pitanja.
„Hrvatska je 2017. bila domaćin Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku, kojeg je EHF procijenio za najbolje do tada organizirano prvenstvo u tome sportu. Sukladno tome, najsigurnija varijanta za obje naše organizacije je bila dati domaćinstvo jednom iskusnom organizatoru koji je to sposoban dobro odraditi, ima infrastrukturu, dobru lokaciju i tradiciju u rukometu. Smatram kako se radi i o velikoj stvari za Hrvatsku, jer se pokazuje kako Hrvatski akademski sportski savez još jednom dobiva povjerenje i to ovoga puta dvaju velikih europskih sportskih federacija, koje prepoznaju Hrvatsku kao provjerenog i pouzdanog partnera koji će događaj organizirati na vrhunskoj razini." – osvrnuo se na zagrebačko domaćinstvo Besim Aliti, sportski direktor EUSA-e.
Oba ova sportska događaja u Zagrebu imaju svoje premijerno izdanje na europskoj razini, a zagrebačko studentsko sportsko ljeto 2019., odvijat će se od 24. do 28. srpnja, kada se odvija prvenstvo u rukometu na pijesku te od 31. srpnja do 4. kolovoza, kada se događaju prvenstva u borilačkim sportovima.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave