Sveučilište u Zagrebu najuspješnije na nacionalnom prvenstvu u karateu

U sportskoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 24. veljače održano je UniSport HR nacionalno prvenstvo u karateu za akademsku godinu 2018./2019.

Natjecanje je održano u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a najuspješnijima su se pokazali karatisti Sveučilišta u Zagrebu koji su s najviše ostvarenih bodova svojemu sveučilištu osigurali prvo mjesto i titulu nacionalnog prvaka u ukupnoj, muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Sveučilište u Splitu zauzelo je drugo mjesto, također u ukupnoj, muškoj i ženskoj kokurenciji, dok su treća mjesta pripala trima različitim sveučilištima. U ukupnoj konkurenciji, bronca je otišla na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u muškoj konkureciji na Sveučilište u Rijeci, a među studenticama na Sveučilište Sjever.

Ovo natjecanje ujedno je bila dobra priprema - u natjecateljskom i organizacijskom smislu - za nadolazeći borilački spektakl ovoga ljeta u Zagrebu! Na Europskim sveučilišnim prvenstvima u borilačkim sportovima očekujemo gotovo 1500 natjecatelja u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu s 250 europskih sveučilišta, tako da je nacionalno prvenstvo bilo odlična priprema za sve hrvatske ekipe.

Čestitamo svim sudionicima i puno sreće u novom semestru - kako na tatamiju, tako i u predavaonicama.

FOTO: Mirna Pibernik
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave