UniSport Futsal (Jug): Prolaz za Sveučilište u Rijeci i Veleučilište u Karlovcu

Pretkolo kvalifikacija UniSport Futsal Lige za skupinu JUG B, održano je 5. i 6. prosinca u sportskoj dvorani "3. maj" u Rijeci, a borba za nastavak natjecanja sučelila je domaće momčadi Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci, kao i Veleučilišta u Karlovcu te Veleučilišta u Gospiću. Odigrana su tri kola, nakon kojih se najuspješnijom pokazala ekipa Sveučilišta u Rijeci, koja je ostvarila maksimalan učinak s 9 bodova te tako osigurala prolaz dalje. U tome im se pridružila momčad Veleučilišta u Karlovcu s 6 osvojenih bodova, dok su se od ovogodišnje UniSport Futsal Lige oprostile ekipe Veleučilišta u Rijeci (3 boda) te Veleučilišta u Gospiću (0 bodova).

Utakmica prvog kola ponudila je svojevrsni sveučilišni gradski derbi između riječkog sveučilišta i veleučilišta, u čemu su sveučilištarci bili s(p)retniji te zasluženo slavili s 6:2. S druge strane, Karlovčani su s visokih 5:0 slavili nad Veleučilištem u Gospiću, čime su se već na samom početku pretkola nametnuli kao ozbiljan pretendent za prolaz dalje. 

Ličani su visok poraz upisali i u drugom kolu, kada je Veleučilište u Rijeci od njih bilo bolje s 9:1, dok je Sveučilište u Rijeci tijesno slavilo nad karlovačkim veleučilištem s 3:2.

U posljednjem, trećem kolu, ekipa Veleučilišta u Karlovcu nadvladala je Veleučilište u Rijeci s 5:2, a s istim je rezultatom Veleučilište u Gospiću nadvladala momčad riječkog sveučilišta, tako zasjevši na čelo ljestvice. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave