Šest medalja za hrvatske ekipe na EUG Coimbra 2018

Četvrte Europske sveučilišne igre, koje su se odvijale u portugalskog Coimbri od 15. do 28. srpnja 2018., svečano su zatvorene. Iza nas su dva tjedna sportskih uzbuđenja na kojima je sudjelovalo 4000 sportaša s 350 sveučilišta iz 40 europskih zemalja, a od ukupno 13 sportova na Igrama predstavnici hrvatskih sveučilišta (11 ekipa), nastupili su na njih devet, a odličja su osvojena u čak pet sportova.

Najsjajnije odličje, ono zlatnog sjaja i to nogometno, pripalo je Sveučilištu u Splitu, koje je do ove velike pobjede i povijesnoga uspjeha došlo bez upisanog poraza, pobijedivši u finalu Smolensk State Academy iz Rusije minimalnim rezultatom od 1:0. Da bi kruna bila još sjajnija, pobrinula je splitska "duga 9-ka", Antonio Pavlinović, koji je proglašen najboljim strijelcem prvenstva

Sveučilište s najviše osvojenih medalja je ono zagrebačko, koje je osvojilo odličje u svim sportovima u kojima su nastupili - odnosno četiri bronce. Prvu zagrebačku broncu osvojile su veslačice, da bi im se zatim na tronu pridružile badmintonašice, a izvrstan nastup našeg najvećeg sveučilišta upotpunile su dvije bronce u judu (M i Ž).

Posljednja od šest medalja za Hrvatsku - još jedna bronca - otišla je u Rijeku, a donijele su ju odbojkašice Sveučilišta u Rijeci.

Hrvatski akademski sportski savez od srca čestita svim sudionicima na borbi, želji i htijenju te zahvaljuje na odličnom predstavljanju Hrvatske na najvećoj europskoj smotri sveučilišnog sporta.

Inače, na Igrama su nastupali: Sveučilište u Zagrebu u badmintonu, judu i veslanju; Sveučilište u Splitu u nogometu (m); Sveučilište u Osijeku u odbojci (m); Sveučilište u Rijeci u odbojci (ž) te rukometu (ž); Sveučilište u Zadru u košarci 3x3 (ž), Sveučilište Sjever u košarci 3x3 (m) te stolnom tenisu (ž), Sveučilište u Dubrovniku u tenisu (m).

#uniCRO ljeto nastavlja, odmah selimo u Rijeku, gdje uskoro počinje Svjetsko sveučilišno rukometno prvenstvo
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave