Četiri međunarodne smotre za HR ekipe ovoga ljeta

Sa središtem ljeta, tradicionalno dolaze i velika međunarodna natjecanja iz područja sveučilišnog sporta, od kojih će Hrvatska biti zastupljena na čak četiri smotre. Četvrte Europske sveučilišne igre upravo su u tijeku u Coimbri, a na njima boje Lijepe naše brani 11 sportskih ekipa sa sedam visokoškolskih ustanova. Sveučilište u Zagrebu ima svoje predstavnike u badmintonu, judu i veslanju; Sveučilište u Splitu u nogometu (m); Sveučilište u Osijeku u odbojci (m); Sveučilište u Rijeci u odbojci (ž) te rukometu (ž); Sveučilište u Zadru u košarci 3x3 (ž), Sveučilište Sjever u košarci 3x3 (m) te stolnom tenisu (ž), Sveučilište u Dubrovniku u tenisu (m).

Odmah po završetku Europskih sveučilišnih igara, u Rijeci će se od 30. srpnja do 5. kolovoza održavati Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu, na kojima će hrvatska reprezentacija nastupati u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Hrvatska će imati svoje reprezentativce na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u veslanju, koje će se održavati u kineskom Šangaju; dok će poseban fokus biti na hrvatskoj sveučilišnoj futsal reprezentaciji, koja će od 19. do 26. kolovoza nastupati na Svjetskom sveučilišnom futsal prvenstvu u najvećem gradu Kazahstana, Almatiju.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave