Splićanima dupla nogometna kruna

Finale UniSport HR nogometnog prvenstva ponudilo je veliku utakmicu, svojevrsni "UNI-classico" između domaćina,  Sveučilišta u Splitu te Sveučilišta u Zagrebu. Izjednačenost, borbu i htijenje s obje strane terena, najbolje dokazuje 90 minuta bez postignutog pogotka, zbog čega se o nacionalnom prvaku za akademsku godinu 2017./2018., moralo odlučiti izvođenjem jedanasteraca. Borba i izjednačenost su se nastavili i s 11 metara, ali na kraju su pobjedu izborili Splićani, ostvarivši rezultat od 5:4.

Reprezentacija Sveučilišta u Splitu ovom je pobjedom obranila prošlogodišnji naslov te odradila posljednju veliku pripremu prije nadolazećeg Europskog sveučilišnog prvenstva u Coimbri (Portugal), na koje su lanjskom titulom stekli pravo nastupa. Pobjeda je tim veća što je ostvarena na domaćem terenu i to na Poljudu, a ako tome nadodamo dan ranije osvojeno žensko nogometno zlato, vidljivo je kako se najbolji sveučilišni nogomet ove godine igra u Gradu pod Marjanom koji će dvostruku nogometnu krunu ponosno držati barem do iduće sezone.

Podsjetimo, nakon pobjede od 2:1 nad Veleučilištem iz Vukovara, broncom se okitila ekipa Tehničkog veleučilišta Zagreb, dok je s dva upisana poraza na petom mjestu završilo Sveučilište VERN'.

Sve u svemu, Split je omogućio tri zanimljiva nogometna dana, a ekipa UniSport ST se pobrinula za tehničku organizaciju cjelokupnog prvenstva. Mislili su domaćini i na zabavni program pa je tako organizirano zajedničko gledanje prve utamice Hrvatske nogometne reprezentacije ispred Veslačkog doma HVK Gusar uz roštilj, more i zalazak sunca, pa vjerujemo da su pozitivne vibracije hrvatskih studenata nogometaša došle i do Rusije.

UniSport HR zahvaljuje svim sudionicima prvenstva i svima koji su ga pratili i vidimo se iduće sezone.

 

 

Svi rezultati UniSport HR nogometnog prvenstva dostupni su na: https://www.unisport.hr/hr/nogomet-m 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave