Muško futsal zlato u Osijek, žensko u Zagreb

UniSport Finals uzbuđenja u dvorani Valbruna završila su futsal utakmicama u kojima su zlatne medalje završile za vratom muške reprezentacije Sveučilišta u Osijeku te ženske reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu. Zagrebačke futsalašice, popularne "futsal žene", predvođene Tihanom Nemčić, prohujale su ovim turnirom upisavši rekordne pobjede od 24:0 protiv Sveučilišta u Rijeci u polufinalu te 17:0 u finalu protiv Sveučilišta u Osijeku. O igri "futsal žena", kojima je ovo peti uzastopni naslov, nepotrebno je previše govoriti, jer rezultat govori za sebe, a svim vjernim pratiteljima zagrebačkih futsalašica ove je godine omogućen i prijenos uživo na Sportskoj televiziji. 

U prijenosu su sigurno uživali i fanovi muškog futsala, a finale između Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Zagrebu bila je prava futsal poslastica. Unatoč nekim ustaljenim očekivanjima, studenti našeg najvećeg sveučilišta ove godine nisu uspjeli doći do titule - u čemu su ih Slavonci spriječili pobjedom od 2:1. Medalja je to koja daje dodatni zlatni sjaj brilijatnim nastupima osječkih ekipa na ovogodišnjim Finalsima, a Osječani su se za nju borili do posljednjih sekundi. Sveučilište u Zagrebu, koje je do finala došlo nadvladivši vječne rivale - Sveučilište u Splitu u polufinalu rezultatom 5:2 - u finalu je pokušavalo dostići prednost Slavonaca, koji su pružili dovoljno čvrstu igru da Zagrepčani nisu uspjevali doći do gola. Velika je to pobjeda za Sveučilište u Osijeku, koje iz godine u godinu pokazuje izvrsne igre u UniSport Futsal ligi, ali i još jedna potvrda snage ove lige, u kojoj se i prvoligaški igrači bore za dostizanje titule.

U Valbruni su održane i utakmice za treće mjesto, a obje bronce su pripale Sveučilištu u Splitu. U muškom finalu premoćno je slavila ekipa Sveučilišta u Splitu, koja je Veleučilište u Vukovaru nadvladala s 11:5, nakon početne prednosti Vukovaraca. U ženskoj konkurenciji Splićanke su slavile također s visokih 10:1 nad Sveučilištem u Rijeci. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave