Stolni tenis i skokovi u vodu - Taipei 2017

Nakon dosta godina u Taipei-u smo imali i predstavnike u stolnom tenisu te skokovima u vodu. U skokovima u vodu nas je predstavljao Juraj Melša student Veleučilišta u Karlovcu. Juraj je nastupio u disciplinama na dasci 1m i 3m. Na dasci 1m Juraj je napravio nekoliko pogrešaka i zauzeo 28. poziciju. U disciplini daska 3m je bio puno sigurniji te je zauzeo 23.poziciju. S obzirom na strašnu konkurenciju i da je Juraju ovo prva godina u seniorskoj konkurenciji smatramo da je nastup bio dobar te se nadamo da će Melša nastupiti i na sljedećoj Univerzijadi koja će se održati u Napulju 2019. godine i ostvariti puno bolji rezultat.

U stolnom tenisu su nas predstavljale odlične stolno-tenisačice koje su bile osvajačice medalja na Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci 2016. za Sveučilište u Zagrebu Sara Mikac, Ida Jazbec, Magdalena Basić i Josipa Zajec. Turnir u stolnom tenisu je bio izuteno jak te je bilo mnogo igračica koje su među najboljih 20 na svijetu što svjedoči kvaliteti ovog natjecanja. Djevojke su se natjecale u pojedinačnoj konkurenciji, parovima te u timskom dijelu natjecanja.

Rezultati pojedinačno - Jazbec, Mikac i Zajec su se kroz skupinu izborile za nastup u glavnom dijelu ždrijeba (najboljih 64) dok Basić nije uspjela u tome. U glavnom dijelu ždrijeba su sve tri
ispale u 1.kolu. Ida Jazbec je izgubila od Japanke Suzuki sa 1:3 rezultatom.Josipa Zajec je također izgubila od predsavnice Japana, Igekami sa 0:3. Sara Mikac je izgubila od predstavnice Hong Kong-a također sa 0:3.

U parovima se u paru igrale Basić/Mikac i Jazbec/Zajec. Basić/Mikac su izgubile od para iz Argentine sa 2:3 dok su od Jazbec/Zajec bolje bile igračice iz Hong Kong-a također sa 2:3.

Ekipno su naše djevojke bile u skupini sa Japanom, SAD-om i Šri Lankom. Japanke i Amerikanke su bile bolje rezultatom 0:3 od naših dok smo Šri Lanku pobjedili sa 3:0 što nije bilo dovoljno za prolazak u sljedeću fazu natjecanja.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave