Vrući žnjanski pijesak danas središte sporta i zabave

Posljednji je dan Europskih sveučilišnih prvenstava u Splitu, a uzbuđenja su sa Rive i Poljuda prešla na užareni žnjanski pijesak gdje se odvijaju posljednji susreti uvijek vizualno atraktivnog ESP u Odbojci na pijesku. Dok su košarkaši i penjači već pakirali kofere i vratili se kućama, odbojkaši na novim terenima na Žnjanu polako privode kraju turnir čija se finala očekuju u 20 i 21 sat.

Organizatori su tako za sve Splićane, Splićanke i goste pripremili sportsko-zabavni program „Beach Finals & Party“ na središnjem terenu odbojke na pijesku na Žnjanu, koji započinje sa ženskim finalom u 20 sati. U 21 sat nastupa muško finale, čemu slijedi dodjela odličja te veliki party uz DJ-eve uživo i studentske cijene pića do sitnih noćnih sati. Ulaz na sva prvenstva, kao i na party je, naravno, besplatan zbog čega organizatori pozivaju sugrađane da se pridruže u što većem broju.

Inače, prvenstvo u odbojci na pijesku jučer je završilo za hrvatske predstavnike, od kojih se najuspješnijom pokazala muška ekipa Sveučilišta u Splitu u sastavu Nikša Dell'Orco i Mate Glaurdić zauzevši šesto mjesto. Ženske predstavnice splitskoga sveučilišta turnir su završile na 12 i 13 mjestu.

Na prekjučer završenom prvenstvu u košarci 3x3, koje se odvijalo na Rivi, obje su se splitske ekipe našle u međusobnoj borbi za broncu, nakon poraza u polufinalima, a na kraju je slavila ekipa Sveučilište u Splitu 2, koju su činili Luka Petrašić, Lovre Špralja, Stanko Kujundžić i Ante Markoč. Trećim uzastopnim europskim zlatom su se okitili predstavnici Univerziteta iz Kragujevca savladavši ekipu Sveučilišta St. Petersburg, koja je do finala došla preko ekipe Sveučilište u Splitu 1 (Ivan Rašetina, Bože Radoš, Domagoj Kanaet i Dino Šipić). U ženskoj su konkureciji slavile predstavnice ukrajinskog Sveučilišta Vasyl Stefanyk, dok su domaće predstavnice ispale u ranijim fazama natjecanja.

U ukupnom plasmanu sveučilišta na Europskom sveučilišnom prvenstvu u sportskom penjanju, Sveučilište u Splitu zauzelo je 8. mjesto sa 187, dok je Sveučilište u Zagrebu na 12. mjestu sa 143 osvojena boda. Od splitskih pojedinaca u muškoj konkurenciji, najuspješnijim se pokazao Nikola Kramarić, koji je u disciplini lead zauzeo sedmo, a u disciplini boulder 13 mjesto, dok je njegov kolega Neno Marušić u istoj disciplini zauzeo 28 mjesto. Barbara Gilić zauzela je visoko peto mjesto u boulderu, jedanaesto u kombinaciji te 12 u leadu i speedu. Najuspješniji hrvatski predstavnik na ovom prvenstvu ipak je Borna Čujić sa Sveučilišta u Zagrebu kojem je medalja tijesno izmaknula u speedu i boulderu, gdje je osvojio četvrta mjesta. U superkombinaciji bio je peti, šesti u kombinaciji te dvanaesti u leadu.

Inače, ova su tri Europska sveučilišna prvenstva u Splitu od 25. do 30. srpnja okupila 400 sportaša sa 64 sveučilišta iz 27 europskih zemalja, dok se cjelokupni događaj odvija uz podršku 150 volontera, koji će zajedno sa sportašima biti smješteni u sklopu studentskog doma na Kampusu Sveučilišta u Splitu.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave