ESP u Splitu - Žnjan, Poljud, Riva - Sportski centar Splita ovoga lita

Od 25. do 30. srpnja, Split će ugostiti 400 studenata sa 65 sveučilišta iz 28 europskih zemalja, koji će se na Rivi, Poljudu i Žnjanu natjecati na europskim sveučilišnim prvenstvima u košarci 3x3, sportskom penjanju i odbojci na pijesku.

Nakon uspješnog organiziranja 12. Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 2013. godine, Split još jednom europskim studentima ima priliku pokazati svoj sportski i sveučilišni potencijal, dok će domaći i gosti imati priliku uživati u odličnim igrama, koje će nesumnjivo obogatiti i splitsku turističku ponudu ovoga ljeta.

Možda se najviše uzbuđenja za splitsku publiku očekuje na terenima košarke 3x3, koji će od 25. do 28.7. biti smješteni na početku Rive (dno Marmontove ulice), a na kojima će ekipa Sveučilišta u Splitu pokušati ponoviti uspjeh europske titule iz 2014. godine (ESP Rotterdam) te popraviti srebrni rezultat iz 2015. (ESP Kragujevac) i 2016. godine (ESI Zagreb-Rijeka). Zanimljivo je da se na sva tri spomenuta do sada održana Europska studentska prvenstva, naša ekipa našla u finalu i to svaki put s ekipom Sveučilišta iz Kragujevca, koja u međusobnim finalima trenutno vodi 2:1.

„Nadam se da će spoj domaćeg terena, sreće i odlično uigrane i pripremljene ekipe, ove godine pomoći da sa sebe skinemo tu kletvu i da se na svojoj Rivi u svome gradu i pred svojom publikom, ponovno okitimo zlatnom medaljom“ – poručio je izbornik ekipe Sveučilišta u Splitu, Hrvoje Marin.

Zanimljivo će biti i na žnjanskome platou (klub odbojke na pijesku „Žnjan“) gdje će se od 25. do 30.7. održavati Europsko sveučilišno prvenstvo u odbojci na pijesku, koje će okupiti po 20 muških i ženskih ekipa, među kojima i splitske ekipe. Natjecanje će svakako pridonijeti dodatnom šušuru na Žnjanu pa će svi kupači moći začiniti svoj dan posjetom ovom uvijek vizualno atraktivnom sportu.

Za kraj, ali nikako manje važno, Europsko sveučilišno prvenstvo je u sportskom penjanju, koje će se u disciplinama speed, boulder i lead, održavati na Poljudu (penjački centar „Marulianus“) i Domu mladih - Multimedijalni kulturni centar Split (sportsko-penjački klub „Lapis“), a na kojem će se od 25. do 28.7. u prkošenju gravitaciji okupiti ukupno 18 ekipa.

Svi sudionici Europskih sveučilišnih prvenstava u Splitu (natjecatelji i volonteri) bit će smješteni u studentskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ na Kampusu Sveučilišta u Splitu, gdje će imati i osiguranu prehranu, a očekuje se i bogat zabavni program kako bi svi sudionici iz Splita sa sobom ponijeli najljepše uspomene.

Nositelj organizacije ovog događaja je EUSA – Europska sveučilišna sportska organizacija, a glavni organizatori su Splitski sveučilišni sportski savez – UniSport ST, Sveučilište u Splitu te Hrvatski akademski sportski savez. Partneri u organizaciji su Studentski centar Sveučilišta u Splitu, Košarkaški klub Split, Klub odbojke na pijesku „Žnjan“, Sportsko penjački klub „Marulianus“ i SPK „Lapis“, dok su pokrovitelji događaja Grad Split, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu i Splitsko-dalmatinska županija.

Više informacija o samom događaju pronađite na službenoj facebook stranici: www.facebook.com/eucsplit2017 te službenoj web stranici split2017.eusa.eu 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave