UniSport Nogomet 2016/2017: Splićani prvaci!

Međimurske toplice Sv.Martin na Muri bile su od 12. do 14.6.2017. domaćin UniSport prvenstva Hrvatske u nogometu za akademsku godinu 2016./2017. Natjecanje se održalo u muškoj i ženskoj konkurenciji te je sudjelovalo oko 200 studenata sa 8 visokoškolskih ustanova.

STUDENTICE: U konkurenciji studentica nastupile su dvije ekipe. Nadamo se da je to bila trenutna slabost naših nogometnih djevojaka te da ćemo sljedeće godine ponovo imati barem 4 ekipe. U "finalnoj" utakmici ekipa Sveučilišta u Zagrebu je svladala ekipu Veleučilišta u Sl.Brodu rezultatom 5:2 te ponovo osvojila titulu prvakinja. Utakmica je bila veoma uzbudljiva sa dosta atraktivnih poteza. 

STUDENTI: U konkurenciji studenata nastupalo je 8 ekipa koje su bile raspoređene u dvije skupine po četiri ekipe i igrale su po sistemu "svaki sa svakim" , najbolje ekipe iz skupina su igrale finalnu utakmicu dok su drugoplasirane ekipe iz skupina igrale za 3.mjesto.

Sudionici natjecanja:

"A" - skupina:

1. Sveučilište u Zagrebu

2. Sveučilište u Osijeku

3. Veleučilište u Sl.Brodu

4. Sveučilište Sjever (Varaždin)

"B" - skupina:

1. Veleučilište VERN

2. Sveučilište u Splitu

3. Veleučilište u Vukovaru

4. Veleučilište Baltazar

Cijelo natjecanje bilo je veoma zanimljivo i mogli smo uživati u dobrom nogometu no isto tako su studenti sportaši uživali u druženju sa kolegama iz cijele Hrvatske. Drago nam je da je sve više ekipa sudjeluje iz sezone u sezonu i da su studenti shvatili vrijednost predstavljanja svojeg visokog učilišta no isto tako da su sve svjesniji kako kroz ova natjecanja mogu dobiti novu perspektivu u bavljenju sportom. Nastupiti na europskom prvenstvu ili čak na Univerzijadi je odlična šansa za dokazivanje njihove prave sportske vrijednosti te šansa za novi sportski uzlet zbog činjenice da ta natjecanja prati veliki broj predstavnika klubova.

Zagreb je kao prošlogodišnji prvak bio "papirnati" favorit prije početka natjecanja no opet se potvrdilo da su UniSport natjecanja nepredvidiva i da se svi trude sastaviti najbolje moguće ekipe koje mogu na pravi način predstaviti svoja učilišta. Ekipa Veleučilišta u Sl.Brodu odmah je na početku iznenadila Zagreb i pobjedom (3:1) potvrdila tu nepredvidljivost UniSport natjecanja ali i potvrdila svoju kvalitetu. Ekipa Sveučilišta u Zagrebu bila je potpuno izmjenjena u odnosu na prošlu akademsku godinu i tek tri igrača iz prošlogodišnje ekipe su nastupila ove godine. Takva nova i neuigrana ekipa nije uspjela obraniti prošlogodišnju titulu no plan je da uz nekoliko novih igrača vrate titulu te nastupe na nekom od velikih studentskih natjecanja u sljedećim godinama. Ekipa iz Osijeka već nekoliko godina nastupa u sličnom sastavu i ostvaruje dobre rezultate. Poraženi su tek u finalnoj utakmici i kao viceprvaci žele nastupiti sljedeće godine na Europskim sveučilišnim igrama kako bi pokušali doći do medalje na tom natjecanju na kojem su nastupili već tri puta i svaki puta su sve bliže tome ostvarenju...Sveučilište Sjever kao "skoro domaćin"  sastavilo je dobru ekipu i napredak u odnosu na prošlu godinu je više nego vidljiv.

Veleučilište VERN je željelo prošlogodišnje srebro "pozlatiti". "Pozlaćivanje" im nije uspjelo no to ne umanjuje dobar nastup na natjecanju. Vukovarci su tek za malo ispustili borbu za medalje i mogu biti zadovoljni prikazanim. Uz još nekoliko igrača koji su im nedostajali još bi to puno bolje izgledalo. Ekipa Baltazara iz Zaprešića kao novaci na natjecanju ostavili su dobar dojam i sigurni smo da će u sljedećim sezonama biti bolji ukoliko shvate da rezultat na UniSport natjecanjima sve ovisi isključivo o kvaliteti igrača i motivaciji. 

Ekipa Sveučilišta u Splitu kao pobjednik zaslužuje nekoliko redova više od ostalih jer je sve iznenadila pokazanim na cijelom turniru. Kvalitetom veoma ujednačenih 16 igrača i ozbiljan pristup svakoj utakmici stavili su ih u ulogu favorita već nakon prve utakmice u kojoj su pobjedili Vukovarce sa visokih 5:0. U daljnem natjecanju samo su potvrdili da ništa nije bilo slučajno i da su najkompletija ekipa u ovoj sezoni. Pobjedom u finalu protiv Sveučilišta u Osijeku rezultatom 3:1 otvorili su si put prema nastupu na Europskim sveučilišnim igrama koje će se održati 2018. godine u Coimbri (Portugal)....

12.6.2017.

A-skupina

1. kolo (17:30): ZG - SB 1:3

1.kolo (18:30): OS - SJEVER 2:0

B-skupina

1.kolo (17:30): VERN - BAK 4:0

1.kolo (18:30): ST - VU 5:0

13.6.2017.

A-skupina

2.kolo (9:30): OS - ZG 0:2

2.kolo (10:30): SB - SJEVER 2:2

3.kolo (17:30):  SB - OS 0:2

3.kolo (18:30): SJEVER - ZG 3:7

B - skupina

2.kolo (10:00): VERN - ST 0:3

2.kolo (11:00): BAK - VU 2:3

3.kolo (17:30): ST - BAK 9:1

3.kolo (18:30): VERN - VU 2:2

14.6.2017.

za 3.mjesto: Veleučilište u Sl.Brodu - VERN 0:4

finale: Sveučilište u Splitu - Sveučilište u Osijeku 3:1

 Završni poredak (m):

  1. Sveučilište u Splitu
  2. Sveučilište u Osijeku
  3. VERN
  4. Veleučilište u Sl.Brodu


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave