Teški mečevi na teniskim terenima

Dug i naporan dan na teniskim terenima donio je pregršt napetih mečeva i otkrio nam najuspješnije tenisače i tenisačice prvog dana natjecanja.

Nakon odigranog dijela u dvije skupine kod tenisačica smo saznali sveučilišta koja će igrati za jedno od prvih mjesta. U skupini A su s dvije pobjede najučinkovitije bile tenisačice Sveučilišta u Zagrebu. Zagrepčanke su do prvog mjesta u skupini došle bez izgubljenog seta. Ekipa Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku upisala je pobjedu nad Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru (6:0, 6:0, 6:1).

Skupinu B činile su tenisačice Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Splitu, Veleučilišta Baltazar Zaprešić i Veleučilišta u Požegi. Tenisačice Rijeke prvi susret su završile slaveći nad Splićankama 3:0 (6:0, 6:1, 6:0). U drugom meču Riječanki bolje su bile protivnice iz Zaprešića koje su slavile s rezultatom 1:2 (0:6, 6:0, 1:6). Zadnji susret svoje skupine Riječanke završavaju s novom pobjedom. Ovog su puta bile bolje od tenisačica iz Požege (2:1). Sve pobjede u ovoj skupini upisale su tenisačice Veleučilišta Baltazar. Prvo su s 3:0 slavile nad Veleučilištem u Požegi (6:0, 6:1, 6:0) da bi im u drugom i trećem meču po jedan set uzele Riječanke, a potom i Splićanke. Zadnji meč ove skupine odigran je između Splita i Požege, a pobjeda odlazi na stranu tenisačica iz Požege, 1:2 (3:6, 1:6, 6:1).

Sveučilište u Zagrebu susrest će se s drugom ekipom iz skupine B, Sveučilištem u Rijeci dok će Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku igrati s Veleučilištem Baltazar iz Zaprešića.

Kod tenisača, mečevi su odigrani u četiri skupine. Zagrepčani su prvi meč dobili s 3:0 nad Vukovarom (6:0, 6:0, 6:0), a drugi izgubili s 1:2 protiv Rijeke (6:7, 6:3, 6:7). Obje pobjede ove skupine ostvarili su tenisači riječkog Sveučilišta. U drugom meču bili su bolji od Vukovaraca (0:3). U drugoj skupini bez poraza su i tenisači VERN-a koji su prvo s 3:0 pobijedili Požegu (6:1, 6:0, 6:0), a onda su s 2:1 slavili i protiv Pule (6:3, 3:6, 7:5). Požega i Pula su u međusobnom ogledu odigrali 0:3 u korist tenisača iz Pule. Na vrhu treće skupine nalazi se TVZ koji je prvo s 3:0  slavio protiv Veleučilišta Baltazar (6:1, 6:2, 6:3), a istim rezultatom u setovima i protiv tenisača iz Zadra (6:0, 6:0, 6:3). Zadar je nakon izgubljenog meča u idućem susretu slavio nad tenisačima iz Zaprešića, 1:2 (0:6, 6:1, 0:6). I u zadnjoj skupini uvjerljivo najbolji bili su tenisači iz Dubrovnika koji su sva tri meča završili s 3:0 (Osijek 0:3 Dubrovnik, Sjever 0:3 Dubrovnik, Split 0:3 Dubrovnik). Dvije pobjede upisali su tenisači Splita, jednu Osijek dok su na začelju ove skupine završili tenisači Sjevera bez ijedne pobjede.

U završnici će igrati tenisači Rijeke i Dubrovnika te TVZ-a i VERN-a. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave