UniSport Futsal uzbuđenja nastavljaju u Biogradu

Utakmicama šestog i sedmog kola, održanima 25. i 26. travnja u Zagrebu i Zaprešiću, završen je ligaški dio natjecanja UniSport Futsal Lige te su konačno poznati svi sudionici „final-four“ turnira u sklopu Unisport Finalsa na kojima će se odlučiti o tituli nacionalnog prvaka za ak. god. 2016./2017. Na Finalsima, koji će se održavati od 18. do 20. svibnja u Biogradu na moru, tako će nastupati četiri najbolje plasirane ekipe u ligi, odnosno kao prvoplasirani s 18 bodova, Sveučilište u Splitu; zatim iznenađenje turnira, ekipa Veleučilišta u Vukovaru koja je osvojila 15 bodova; na trećem mjestu je aktualni europski studentski prvak, ekipa Sveučilišta u Zagrebu  s 13 te na kraju Veleučilište VERN' s 12 bodova. Sukladno tome, prva polufinalna utakmica na UniSport Finalsima bit će ona između Sveučilišta u Splitu i VERN'-a, dok će se u drugoj susresti Veleučilište Vukovar i Sveučilište u Zagrebu.

Pred početak posljednja dva kola poredak je na tablici bio gotovo jednak kao i sada, s tim da je ligu predvodio Vukovar, kojeg je bolja gol-razlika, unatoč jednakom broju bodova kao i Split, postavila na prvo mjesto. Ipak, muke po gol-razlici za Splićane prestaju već u šestom kolu, kada si istu nesumnjivo popravljaju nevjerojatnom pobjedom od 11:0 nad Sveučilištem u Osijeku, da bi u sedmom kolu rezultatom od 6:3 pobijedili Veleučilište VERN' te time zauzeli prvo mjesto. Pobjedom od 2:5 nad Sveučilištem u Dubrovniku te porazom od odlične ekipe Veleučilišta Baltazar 5:4, kojoj je plasman izbjegao „za dlaku“, Vukovarci su završili kao drugoplasirani. Sveučilište u Zagrebu, u šestom i sedmom kolu nadvladao je domaćina, Veleučilište Baltazar rezultatom 6:4, a s Dubrovačkom ekipom je odigrao neriješeno 5:5, zauzevši treće mjesto, dok je četvrto mjesto pripalo Veleučilištu VERN' nakon pobjede od 6:1 nad Sveučilištem u Zadru.

Liga je u svakom slučaju bila burna i prethodile su joj uzbudljive kvalifikacije u kojima su se među osam najboljih za nastup u ligi kvalificirale (uz prethodno nabrojene) ekipe Veleučilišta Baltazar, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Osijeku te Sveučilišta u Dubrovniku. Futsal reprezentativci naših sveučilišta i veleučilišta kroz Ligu su nastupali širom Hrvatske pa su tako utakmice prva tri kola održane u Splitu, četvrtog i petog u Vukovaru i Zadru te posljednja dva, upravo održana – kako je već navedeno – u Zagrebu i Zaprešiću.

Inače, UniSport Futsal liga u ovom se formatu održava treću godinu, no već predstavlja jednu od perjanica hrvatskog studentskog sporta – kako sportskom, tako i organizacijskom kvalitetom. Primjerice, ekipa Sveučilišta u Splitu natječe se kao MNK „Universitas“ u županijskoj Ligi, dok velik broj igrača Sveučilišta u Zagrebu nastupa za MNK „Alumnus“, a VERN-ovci igraju za Futsal Dinamo te su četvorica od njih reprezentativci Hrvatske. Ekipe ova dva najveća hrvatska sveučilišta zajedno s ekipom Veleučilišta VERN' česti su na europskim prvenstvima, a njihovu kvalitetu potvrđuje i činjenica kako je ekipa Sveučilišta u Zagrebu aktualni europski prvak, dok je VERN' to bio 2015. godine.

U svakom slučaju očito je kako uzbuđenja i dobrih utakmica svakako neće nedostajati u Biogradu na moru, koji će tijekom UniSport Finalsa - od 18. do 20. svibnja okupiti čak 1200 studenata koji će se uz futsal natjecati u košarci, rukometu, odbojci, košarci 3x3, odbojci na pijesku, tenisu, stolnom tenisu i šahu, dok će ih nakon natjecanja na biogradskoj rivi zabavljati koncerti Mladena Grdovića te Prljavog kazališta.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave