Dominacija cura zagrebačkog Sveučilišta

Po prvi je puta u sklopu UniSport HR održano natjecanje u nogometu za studentice, tako da će otok Vis ostati zapamćen kao mjesto u kojem su studentice nogometašice postale UniSport nogometašice. Svojim su nastupima višestruko opravdale ulazak u UniSport te nam priuštile jedan vrlo zanimljiv turnir.

Sudjelovale su četiri ekipe koje su bile ždrijebom podjeljene u dva polufinalna para:

1. polufinale: Sveučilište u Osijeku - Veleučilište u Vukovaru 2 : 3

Ovu utakmicu možemo slobodno nazvati "slavonskim" polufinalom jer je ždrijeb spojio susjede, što samo po sebi nosi poseban naboj. Vukovarke su povele u 6. min, no, već dvije minute kasnije, ekipa iz Osijeka izjednačava. U 28. i 31.min Osječanke povećavaju na 1:3. Lidija Bošnjak postiže i drugi pogodak za Vukovar u 33. min te smanjuje na 2:3, koji je i krajnji rezultat utakmice. Rea Tunić iz Osijeka je bila raspoložena za igru te je sa 2 pogotka bila uvelike zaslužna za pobjedu svoje ekipe.

2. polufinale: Sveučilište u Zagrebu : Veleučilište VERN 9 : 0

Druga utakmica nije bila napeta u rezultatskom smislu jer je ekipa Sveučilišta u Zagrebu veoma lako svladala VERN-ovke što i nije iznenađenje jer je ekipa Zagreba veoma jaka i sastavljena od etabliranih nogometašica, dok je ekipa VERN-a bila sastavljena uglavnom od nogometnih debitatntica. Ipak, zanimljiv je podatak kako je za VERN nastupila i bivša reprezentativka u košarci Manuela Salopek. To ne umanjuje činjenicu da je ekipa sveučilišta u Zagrebu veoma snažna i da im je ovo prvenstvo veoma dobar uvod u pripreme za nastup na Europskim sveučilišnim igrama na kojem će pokušati doći i do medalje.

Utakmica za 3.mjesto: Veleučilište VERN - Veleučilište u Vukovaru 0 : 3

Vukovarke su dobrom igrom došle do 3.mjesta,  no to i nije bilo baš lako kako se čini iz rezultata. Ekipa VERN-a je pružila dobar otpor i do zadnjih deset minuta utakmice (2x25min) bilo je 0:0, a tek tada - u 42., 46. i 49 .min - Vukovarke dolaze do pobjede.

Finale: Sveučilište u Osijeku - Sveučilište u Zagrebu 0 : 9

U finalu apsolutna dominacija ekipe Sveučilišta u Zagrebu i povijesna titula za Zagrepčanke. Od početka susreta su diktirale tempo i povećavale vodstvo. Sve su bile raspoložene za igru no možemo izdvojiti Saru Skendrović koja je s 5 pogodaka bila najbolji strijelac finala, a i cijeloga turnira te kapetanicu Ivanu Stanić koja je majstorijama oduševljavala sve prisutne. Čestitka djevojkama iz Zagreba i želimo im uspješan nastup na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016.

Poredak:

1.Sveučilište u Zagrebu

2.Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku

3.Veleučilište L.Ružičke u Vukovaru

4.Veleučilište VERN
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave