Zlato u odbojci osvojili Zagrepčanki i Riječanke

Odbojkašice Sveučilišta u Splitu i odbojkaši Sveučilišta u Rijeci završili su sa srebrom na UniSport Finalsu

Odbojkaši Sveučilišta u Zagrebu osvojili su prvo mjesto na odbojkaškom turniru UniSport Finalsa pobjedom nad ekipom Sveučilišta u Rijeci.

Unatoč konačnom rezultatu 3:0 Zagreb pobjedu nije ostvario lagano i bez napetosti. Cijelu utakmicu odbojkaši Rijeke pritiskali su i često izmjenjivali vodstvo sa Zagrepčanima, a to pokazuju i rezultati dobivenih setova 25:23, 26:24 i 25:23. Pri kraju svakog seta momčad Zagreba je ipak bila usredotočenija i pribranija što je i dovelo do njihove pobjede.

„Teška utakmica, dobili smo 3:0, izgleda lagano ali bilo je napeto, mi smo je riješili u svoju korist“, rekao je trener zagrebačke ekipe Krešimir Perić.

Finale ženskog odbojkaškog turnira završilo je pobjedom igračica Rijeke nad studenticama sa Sveučilišta u Splitu 3:1. Riječanke su povele s dva dobivena seta, a onda su odbojkašice Splita osvojile napeti treći set s 27:25. U četvrtom setu obje ekipe bile su pod pritiskom ali su na kraju odbojkašice Rijeke završile na prvom mjestu.

„Što da kažem, sretni smo, prvi smo i to je najbitnije.“ nakon pobjede izjavila je kapetanica riječkih odbojkašica Ivana Šćulac.

U borbi za treće mjesto odbojkašice Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku svladale su ekipu Sveučilišta u Zagrebu rezultatom 3:1. Nakon dominacije u trećem setu s 25:5, Osječanke su umalo imale reprizu četvrtog seta iz polufinala protiv Splita kada je ekipa iz Splita izjednačila vodstvo Osijeka i kasnije pobijedila i završila u finalu. Odbojkašice Osijeka su ipak zadržale pribranost i dobile četvrti set i broncu s 29:27.

Momčad Sveučilišta u Splitu pobijedila je odbojkaše Sveučilišta u Osijeku s 3:0. Prvi set su igrači iz Splita osvojili bez velikih poteškoća, a onda su unatoč povećanom pritisku Osječana uspjeli pobijediti u drugom setu s 28:26 i trećem s 25:20.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave