Zagrepčani nadjačali Splićane i okitili se zlatom

Zagrebačko sveučilište zasjalo je na prvom mjestu, dok je Sveučilište u Splitu osvojilo srebro. Brončana medalja pripala je ekipi Sveučilišta u Rijeci.

Drugi dan odbojke na pijesku momčadi su se borile za ulazak u polufinale i finale. U žestokoj konkurenciji od šest ekipa, Osječani su u prvoj utakmici briljirali protiv Tehničkog veleučilišta Zagreb i plasirali se u polufinale rezultatom 2:1. Veleučilište Lavoslava Ružičke nije imalo dovoljno sreće za plasiranje u polufinale te su izgubili u utakmici protiv Splićana u dva seta.

 „Ove godine vjetar nas malo 'zeza'. S igrom smo zadovoljni s obzirom na to koliko smo se kolega i ja pripremali. Također, nas dvoje se amaterski bavimo odbojkom. Konkurencija je svake godine sve jača i bolja“, rekao je Igor Franić, član ekipe Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru.

Iznenađenje turnira svakako je bila ekipa Sveučilišta u Rijeci koja se čvrsto borila protiv ekipe Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te pobjedom od 2:1 osigurala brončanu medalju.

Najviše pogleda mamila je finalna utakmica između vječnih rivala Zagreba i Splita. Napetosti, tenzije i ovacije publike letjeli su terenom. Treći set bio je odlučujući i nesretan za Splićane jer su im Zagrepčani oteli zlato pred nosom. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave